Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får ofta jobbiga lopp – Sorbet är en kämpe

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Två rosa biljetter fanns i potten.

Men bara en delades ut.

Sorbet är klar för Elitloppen igen.

Det var bäddat för fartfest då Solvalla körde Meadow Roads lopp – gånger två. Och i varje lopp låg en rosa Elitloppsbiljett och väntade vid mållinjen på vinnaren. 

Daniel Redéns nioårige Sorbet är en riktig kämpe. Får ofta jobbiga lopp men gör det riktigt bra. Tung resa blev det även den här gången men det spelade ingen roll. Han fick trava utvändigt om ledande Lexus Dream men kopplade tidigt ett grepp som han höll. 

Att det var kort distans och loppet avgjordes på hemmabanan var säkerligen inget minus och nu blir det alltså en ny start i Elitloppet. Han var ju en av de sexton även förra året. 

Där bakom lämnade Vivid Wise As ett frågetecken efter sig då han galopperade upprepat i värmningen och även till slut i loppet. 

Det var, innan onsdagens lopp, favoriten att ta hem hela ”klabbet”. 

■ ■ ■

Milliondollarrhyme hade många förespråkare i det andra loppet men var chanslös att svara ut Rose Run Sydney som accelererade oerhört och bara blåste till ledningen. Hon blev sedan väl pigg av öppningen och tröttnade. 

Attraversiamo hade redan sin plats i Elitloppet klar och genrepade på bästa vis. Och därmed delades ingen biljett ut här. Från andra ytter kunde han vänta med attacken och när den väl sattes in avgjorde han mycket säkert före en tapper Velvet Gio.

Milliondollarrhyme då? Han fick aldrig chansen. 

Jag ringde upp Solvallas sportchef Anders Malmrot för att höra mer om hans tankar efter kvällens lopp:

– Jätteroligt att se Attraversiamo som vann utan att förta sig. Och Sorbet tog hem ett lite konstigt lopp, men han är tuff och vann på ett jättebra vis.

Milliondollarrhyme, kan han få en inbjudan trots att han inte vann?

– Synd att vi inte fick se honom på allvar. Han såg jättefin ut hela dagen. 

– Det finns många som slåss om de sista platserna och han är en av dem med tanke på att han var med förra året och att han visade att han är på gång igen.

Earl Simon vann i Frankrike under dagen. Hur går tankarna där?

– Det måste lösa sig med detaljerna kring resan och att han kan vara borta från stuteriet. Men Earl Simon har en biljett om kretsen kring hästen vill och kan komma.