Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Får flera års fängelse efter jätteskandalen

FBI:s stora dopingtillslag runt hästsporten i USA fortsätter skörda sina offer. 

Nu döms stjärntränaren Nick Surick till fem års fängelse.

– Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv, säger han i rätten. 

Galopptränaren Jorge Navarro, travtränaren Rene Allard och veterinären Seth Fishman är bara ett par av namnen som dömts till långa fängelsestraff efter dopingskandalen som uppdagades av FBI 2019. 

Nu rapporterar amerikanska medier att en ny travstjärna har fått sitt straff. 

Nämligen travtränaren Nick Surick, som erkänt sig skyldig till missbruk av läkemedel, ett fall av obstruktion och förfalskning.

– Jag är verkligen ledsen för brotten jag begått. Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Jag skadade sporten jag älskar och är skyldig alla en ursäkt. De blev vilseledda och spelade på en produkt som var falsk. Jag kan ärligt säga att åka fast förändrat mitt liv, sa en ångerfull Surick i rätten. 

”Du riskerade deras liv” 

Domaren Mary Kay Vyskocil hade dock inte mycket för Suricks ånger. 

– Genom att ge hästarna prestationshöjande medel äventyrade du hästarnas hälsa och de andra hästarna som de tävlade emot. Även de andra ryttarna och kuskarna. Du ska ta hand om hästarna som du tränar, ändå riskerade du deras liv och skadade integriteten för sporten som du livnärde dig på, sa hon i rätten. 

Nick Surick ska sitta av sin tid i federalt fängelse.