Hanna Edwinsson hade svårt att hålla igen tårarna Foto: TV12Hanna Edwinsson hade svårt att hålla igen tårarna Foto: TV12
Hanna Edwinsson hade svårt att hålla igen tårarna Foto: TV12
Jan Olov Persson Foto: TV12Jan Olov Persson Foto: TV12
Jan Olov Persson Foto: TV12

Fällde favoriten: "Fantastiskt lopp"

Publicerad

Norske Kos Odin var storfavorit inför Kallblodskriteriet. 

Och såg länge också ut att vinna. 

Då kom Tekno Eld starkt på upploppet och tog hem segern. 

– Han har ju varit sjuk, så jag trodde inte han skulle vara så bra i dag, säger skötaren Hanna Edvinsson till TV12.  

De flesta trodde på den norske hästen Kos Odin inför det Svenska Kallblodskriteriet. Hästen tog också tidigt en bra position i loppet – men galopperade på upploppet.
Seger blev det i stället för Jan Olov Perssons häst Tekno Eld som kom ruskigt starkt på upploppet. 

"Hur skoj som helst"

Persson tyckte det var extra skönt att det blev seger mot Norge. 

– Det är jätteroligt, hur skoj som helst. För oss som jobbar med kallblod är det här ju våra största dagar. Sedan att vinna det här - och slå norrmännen, säger han till TV12.  

"Ingen rolig situation"

Jan Olov Persson var nöjd med hur loppet utvecklade sig. 

– Det utvecklar sig bra och sen är det ju jätteskoj att Tekno får visa hur bra han är. Vi blev lite bekymrade när han var så blek som han var i försök. 

Det har annars funnits en osäkerhet kring Tekno Elds form - på två veckor har hästen kämpat för att ta sig tillbaka från sjukdom. 

– Det är ingen rolig situation, men egentligen är det en frisk och sund häst. Så jag hoppades och trodde att det bli ett snabbt förlopp och att han skulle bli frisk igen, säger Jan Olov Persson. 

"Trodde inte han skulle vara så bra"

Frisk blev hästen - till skötaren Hanna Edvinssons stora glädje: 

–  Det känns jättebra. Ett kriterie är ju ett kriterie, han har ju varit sjuk, så jag trodde inte han skulle vara så bra i dag, säger Hanna Edvinsson, som hade svårt att hålla igen tårarna, och tillägger: 

– Det såg väldigt bra ut. 

"Han var otroligt fin" 

Hästen - som tog hem prissumman på 600 000 kronor, hyllades dessutom av tv-experten Anders Malmrot efter loppet. 

– Det är en jättefin häst. Han var otroligt fin och var väl värd att vinna det här loppet som det såg ut i dag, säger han i sändningen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag