Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Face Time Bourbon vann nytt storlopp

Face Time Bourbon vann Prix de Bourgogne och stärkte sitt favoritskap inför Prix d’ Amerique tillsammans med Björn Goop.

Även Vivid Wise As och Delia du Pommereux fixade biljetter till Prix d’ Amerique.

Favoriten Face Time Bourbon visade härlig inställning när han knäckte värste konkurrenten Davidson du Pont från utsidan och även höll undan för vassa konkurrenter som avslutade sylvasst bakifrån.

Jean-Michel Bazire kom bekvämt till ledningen med Davidson du Pont i Prix de Bourgogne som utvecklades till ett taktiklopp. Men Davidson du Pont kastade lite överraskande in handduken tidigt på upploppet och fick även se sig passerad av Vivid Wise As och Delia du Pommereux.

– När jag kom upp utvändigt om Davidson du Pont kände sig min häst stark. Det kom några hästar och utmanade till slut, men han visade vinnarskalle, kommenterade Björn Goop.

Det var femte raka triumfen i Prix de Bourgogne för tränaren Sébastien Guarato efter en seger för Billie de Montfort och tre raka för Bold Eagle.

För Björn Goop var det andra segern i Prix de Bourgogne, den svenske stjärnkusken vann 2016 med Timoko.

Face Time Bourbon vann även Prix de Bourbonnais tidigare i vinter och titelförsvararen i Prix d’Amerique ser svårslagen ut i vinter.

Segertiden på Sébastien Guarato-tränade Face Time Bourbon blev 1.10,4 över distansen 2 100 meter autostart. Förstapriset drygt 500 000 kronor.