Anders Svanstedt tror mycket på Hillustrious i Sprintermästaren. Foto: Kanal 75
Anders Svanstedt tror mycket på Hillustrious i Sprintermästaren. Foto: Kanal 75

Extra V75: "Det är en sån jävulsk häst"

Publicerad

Temperaturen stiger inför Sprintermästaren. Marcus Lindgren varnade starkt för en konkurrent: Hillustrious.

Anders Svanstedt som tränar hästen blir glad när han får höra det och är själv mycket optimistisk.

- Det är en sån jävulsk häst och nu kör vi barfota, säger han till SportExpressen.

Nuncio är den givna favoriten i årets upplaga av Sprintermästaren. Halmstads Marcus Lindgren, med egna British Steel, varnade kraftigt för en konkurrent när SportExpressen talade med honom under tisdagen.

- Det kan nog visa sig att den är näst bäst bakom Nuncio, sa han om Anders Svanstedt-tränade Hillustrious.

"En sån jävulsk häst"

Och Svanstedt spar inte på de positiva orden om honom heller.

- Det är en sån jävulsk häst, det driver så för honom, man verkligen känner det när man kör.

Det är den mest spännande hästen Anders fått in i träning - men debuten i hans regi slutade med galopp.

- Det blev lite fel i Rättvik, han var inte riktigt redo att möta de hästarna över medeldistans och fick lite sega ben i sista sväng.

Träningsrapporterna går inte att klaga på.

- Han känns grymt bra nu, jag har en ruskigt bra känsla, det känns för bra, nästan så att jag blir rädd för mig själv.

Rycker alla skor

I höstas tävlade Hillustrious mot eliten i USA och var trea bakom Nuncio i Matron Stakes. Till torsdagens start gör Axevallatränaren två intressanta ändringar. Johnny Takter ska köra fyraåringen.

- Det känns dumt om jag ska leka runt där på banan om en världskusk står vid sidan, skämtar Anders.

Och så rycker han alla skor
.

- Vi är med för att vinna och om vi ska kunna utmana Nuncio måste vi chansa, så vi rycker alla skor redan i försöket, avslutar en mycket optimistisk Anders Svanstedt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag