Expressen i topp!
Expressen i topp!

Expressen bäst på V75 – toppar ligan

Publicerad

Expressen är återigen bäst av Sveriges tidningar på V75.

Efter en stark sensommar var försprånget i V75-tipsligan så stort att övriga tidningar inte kunde komma ikapp.

– Även om vi tagit några felaktiga beslut i år har vi varit jämna hela vägen och det grepp vi kopplade under hösten har aldrig varit hotat på allvar, säger Fredrik Edholm. 

Varje år tävlar Sveriges tidningar med travtips i V75-ligan. Då ligan för 2017 summeras toppar Expressen, med god marginal.  

Efter en tuff slutspurt med åtta V75-omgångar på nio dagar blev segermarginalen ned till tvåan Travronden hela 13 poäng. 

– Det är alltid kul att vinna Tipsligan. Även om vi gjort några felaktiga beslut i år har vi varit jämna hela vägen och det grepp vi kopplade under hösten har aldrig varit hotat på allvar, säger Fredrik Edholm. 

Expressen i topp, med 207 poäng. Fotnot: Sulkysport gick med i ligan först till omgången 25 mars.

Travtipsgänget med Eskil Hellberg, Bengt Adielsson, Jonas Noreen och Fredrik Edholm är givetvis stolta över bedriften. 

– Vi som jobbar med travet har många mål. Ett är att leverera bästa möjliga tips till våra trogna läsare, säger Eskil Hellberg. 

– Ett annat mål vi satte upp inför säsongen var att vinna V75-ligan, fortsätter han. 

Och leverera har de verkligen gjort. Ned till ärkerivalen Aftonbladet är det hela 127 poäng! 

- Våra travexperter jobbar stenhårt varje vecka året runt för att ge våra läsare allt de behöver inför V75. Det är väldigt kul att vi nu bevisligen är bäst av alla tidningar på V75-tips, säger Expressens sportchef Pär Andersson. 

"Hårt arbete betalar av sig"

Expressens travtips placerar sig alltid högt i ligan och inför nästa år hoppas de kunna göra om årets bedrift – och vinna lika klart. 

– Hårt arbete betalar sig och vårt mål kommer vara det samma inför nästa år. Jag, Jonas, Fredrik och Bengt kommer ge 100 procent, säger Eskil Hellberg. 

V75-Tipsligan går ut på att ett gäng olika tips- och dagstidningar tävlar i i att tippa V75, genom att de får välja en häst i varje V75-lopp. Alla V75-omgångar räknas, och tävlingen avgörs under ett kalenderår. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag