Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expertkommentatorn: ”Då brast det för mig”

Foto: Lars Jakobsson / TR Media

Experten tillika travkusken Daniel Olsson kommenterade storloppet Prix d'Amérique i TV12. 

Och efter målgång brast rösten för honom. 

– Det blev lite av en flashback för mig, säger han. 

Det var pompa och ståt på Vincennes när franska storloppet Prix d'Amérique firade 100 år. För svensk del blev loppet extra glädjande då Björn Goop och Face Time Bourbon var först över mållinjen. 

För TV12 och ATG Live kommenterade Daniel Olsson loppen från den franska banan dit drygt 40 000 personer fanns på publikplats.

Och stämningen och trycket efter huvudloppet gjorde honom minst sagt tagen efter målgång. 

– Ja det brast lite i rösten. Det var ett otroligt lopp på förhand. Det blev ett otroligt lopp enda från start till mål, säger han. 

”Blev lite av en flashback”

Daniel Olsson som även han är travkusk och själv kört Prix d'Amérique levde sig in i vinnarnas glädje. 

– Snett nedanför mig hade jag hela Guaratos stall och de var ju helt galna. Sedan zoomade Vincennes skärmar in Björn kort efter mål i nedförsbacken, när det kommer över honom vad som hade hänt. Det blev lite av en flashback för mig, säger han och förklarar: 

– Jag vann det första loppet jag körde på Vincennes, det var ju ett helt vanligt lopp, men det är just det där ögonblicket när det kommer över en kort efter mål vad som har hänt. När man kommer i nedförsbacken och ser allt runtom kring. 

– Även om det var en helt annat grej för Björn med Prix d'Amérique, så förstår jag Björns lyckorus om man säger så.

Imponerad av hästarnas kapacitet 

När Daniel Olsson summerar loppet så konstaterar han att storloppet innehåller det mesta såväl i spänning som i hästväg. 

– Det blev perfekt varenda meter sen har han ju ett fantastiskt verktyg i hästen. Björn gjorde allt perfekt men en förutsättning för det är att han har en häst med de här kvaliteterna. Han är otroligt startsnabb, lättplacerad och fin i ryggar. Och har en enorm speed. 

– Har de inte startsnabbheten så kan de inte skapa den positionen heller. Det blev verkligen helt optimalt, han körde ett helt fantastiskt lopp. Det råder inte tvivel om, men han och ett par kuskar till i loppet har sådana nycklar i hästarna för att kunna skapa det där. Men det var enormt att se hur han accelererade över upploppet när han fick fritt.