Expertens V75-varning: ”Stor skrällpotential...”

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

V75-spelet drar norrut till Bergsåker på lördag och Expressens Julia Björklund har synat omgången i sömmarna. 

– Även om det finns två starka favoriter med toppchans så finns det gott om skrällpotential i omgången i övrigt, säger travexperten.

I nuläget har vi en megafavorit i 1 Elian Web i Gulddivisionen (V75-3) som kommer med två raka spetssegrar och vann över ingen mindre än Propulsion näst senast. Är det bara att banka in spiken?

– Elian Web har självklart toppchans från sitt fördelaktiga innerspår. Men jag tror faktiskt ännu mer på 5 Religious, som jag har mycket svårt att se förlora i V75-5. Han var ju helt enorm senast och har nu perfekt läge och vägen mot ledningen ser öppen ut. Har varit ute över tre varv en gång tidigare och vann då med just Mika Forss i sulkyn. Jänkarvagnen åker troligen på och det är omgångens bästa spik i mina ögon, säger Björklund.

Vilka hästar kan höja utdelningen?

4 Infinite Knight har visat form den senaste tiden och står på tur för vinst. Löser hon bara starten från det snäva spåret i V75-4 så borde hon vara med i striden. Står sig bra i det här fältet och är förvånansvärt lite spelad i nuläget. 

– Superskrällen hittar jag i kallblodsloppet i V75-2 där 9 Don Viking är en riktig rysare om man väljer att gardera. Han var inte tom i mål senast och hade huvan oryckt vid vinsten i årsdebuten. Nu blir det också lättning i balansen och med en fin ryggresa går han starkt till slut. Där snackar vi utdelningshöjare, avslutar Björklund. 

ANNONS: Spela V75 med experten Julia Björklund

ANNONS: Juliax10, 250 kr 

ANNONS: Julia Björklund, 500 kr 

ANNONS:  Julia Chans, 160 kr