Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expertens tips inför V86 på Solvalla 21 juni

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Solvalla arrangerar onsdagens V86-tävlingar. 

Här bjuder SportExpressens expert Eskil Hellberg på några drag inför omgången. 

Två troliga

V86-4: 4 Francesco Zet

Var kullens kung som treåring och vann kungapokalen med enkelhet senast. Är huvudet högre än sina kullkamrater och har en toppchans att inkassera ytterligare 600.000 kronor här.

V86-5: 3 Sourire Frö

Har varit strålande bra på sistone och det krävs mycket för att motståndarna ska fälla Ulrika Wällstedts stjärna. Han är oöm för positioner och kan vinna på flera sätt.

Två roliga

V86-1: 2 Thelma M.M. 

Gick som ett skott efter en tidig galopp senast. Är normalt sett stabil och en plats i främre träffen kan vara mycket värd över 1640 meter voltstart!

V86-8: 5 Lacille Boko

Såg formstark ut senast och har skulle kunna nå spets denna gång. Tar man några hästar i avslutningen får man inte missa Båths sto!

Två relevanta intervjuer

V86-6: 6 Electrical Storm

– Det var mycket krafter kvar när han galopperade senast. Underlaget var inte bra och han felade när han skulle accelerera. Banan var hård och eventuellt måste hästen gå med skor bak den här gången. I träningen känns Electrical Storm fin och jag tror att formen är lika bra som vid segrarna i april, säger Mattias Djuse.

V86-7: 5 Mister Hercules

–Hästen felade senast utan att jag har en aning om varför. Det var inte en liknande galopp som tidigare när han hade kommit in i en dålig period. Han såg fin ut efter galoppen och han känns även bra i träningen efteråt. Mister Hercules gick tuffare intervaller under måndagen för att se till så att allt är normalt och det kändes väldig bra. Nu när det är ett vanligt lopp vill jag testa amerikansk sulky på honom. När vi testade det förut så slog han sig på knäna. Det blir barfota runt om och norskt huvudlag igen, säger Daniel Redén.

Två heta ändringar

V86-5: Barfota runt om på 1 Zorro Wind denna gång.

V86-8: För första gången ska man testa att köra 12 Great Skills utan skor på hovarna.