Expertens tips inför V75 på Åby 13 augusti

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Åby.

V75-1

11 Unico Broline vann från bakspår senast och fick ett chansartat läge igen. Men formen är nog minst lika bra den här gången och hästen ska absolut med på kupongen. 4 Rotate var med i Guld senast och är tidig. 5 Adde S.H. är bäst på kort.

V75-2

Det är nog här man ska helgardera på lördag... 8 Cabasse har höjt sig flera snäpp på slutet och är med där framme om han kommer till från början. 9 Rampant (överlägsen senast) och 10 Kövras Joker rankar jag ganska tidigt trots spår i det bakre ledet.

V75-3

9 Hidalgo Heldia brände som storfavorit senast men någon fara med formen ska det inte vara. Får han det att stämma har han visat kapacitet som räcker för högre klasser. 4 Parveny har höjt sig en nivå i de senaste starterna och är värst emot?

V75-4

Stall Redén kan sitta på leken i Diamantstoets final. 6 Faeza Zet vann enkelt från dödens senast och ska ses med bra chans igen. 14 Zanella från samma stall är riktigt bra men har ett läge som kan ställa till det. 10 Jeans'n Passion är inte golvad.

V75-5

5 Charliebrown Effe var ute i ett riktigt getingbo senast som fyra och var godkänd. I den här finalen ska han vara hästen att slå. En tänkbar spik? 11 Bugatti Miles har lyft sig ytterligare ett snäpp på slutet. 3 Aragorn As kan nog vara långt framme.

V75-6

5 Akilles Fasce kom med en riktigt vass slutstöt senast och var nära att hinna fram till seger. Ett gott formbesked och revanschen på 10 Seven Nation Army kan komma nu. 2 Donizetti har svikit en del men grundkapacitet för vinst finns där.

V75-7

1 Hail Mary blev instängd senast och fick aldrig chansen. Borde vara taggad nu och tippas i Åby Stora Pris. På Åby sitter man sällan fast. 10 Rackham har hitta toppformen och växer nog in i eliten. Luringarna är 4 Kennedy och 6 Always Ek.