Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expertens tidiga idéer i jakten på 36 miljoner

Foto: LARS JAKOBSSON/ TR Media

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är ESKIL HELLBERGS tidiga tankar inför V75 på Färjestad. 

V75-1

3 Amiral vann comebacken säkert och höll ihop travet bra. Det ser ut att bli tidig ledning och i den positionen ökar segerchansen. Omgången inleds med favoritseger? Värst emot är 1 Gazza B.R. (behövde loppet senast) och formstarke 15 Global Unspoked.

V75-2

Räkna med tuff inledning. 1 Abrakadabra är väldigt startsnabb och även om 2 Mistels Napoleon kan öppna raskt försvarar nog den norske hästen innerspåret. Blir inte spetsstriden utdragen blir Abrakadabra svår att plocka ned i spurten. 4 Easy Cash och 8 Victory´s Club är bud om man väljer att gardera.

V75-3

4 Odd Herakles har inte förlorat under säsongen och blir högst troligt omgångens störste favorit. Han har tidigare tagit en längd på 2 Roli Eld, men den sistnämnde kan öppna raskt och öppnade oerhört kvick senast innan det blev galopp i första sväng. Det ser ut att bli spets för 4 Odd Herakles och då är chansen mycket stor att årets tolfte seger blir ett faktum.

V75-4

De bästa hästarna fick svåra lägen och kanske ligger det en skräll på lut i loppet? 12 Jaxon V.S. är stark och tål att göra en hel del själv. 8 Golden Boy Sisu är också rätt sort. 1 Valle E.W. har gjort det bra i enklare gäng och har läget. 5 Ornello gav ett formintryck senast på Axevalla. Gardera.

V75-5

5 Who´s Who har några lopp i kroppen och närmar sig toppformen. Det blir ”bara” barfota fram den här gången men Pasi Aikios kanon får tveklöst tipset och är ett alternativ som spik. 8 Cyber Lane avslutade runt 1.11 sista två varven i Åby Stora Pris och gjorde ett av karriärens bästa lopp. Han fick ett iskallt läge och riskerar att hamna pyrt på det. 10 Chianti är i toppform och kan vara långt fram.

V75-6

Precis som i V75-2 blir det åka av inledningsvis. 1 Urban Kronos höll ut 3 Always On Time i Romme, men innerspåret på Färjestad är inte lika fördelaktigt. 4 Chapuy är mycket startsnabb men borde få svårt att komma förbi både 1 och 3. Om det blir toktempo kan loppet öppnas upp. Gardera rejält?

V75-7

2 Farlander Am var en av få hästar som klev förbi ett fält under Derbyhelgen. Han har gjort mängder bra insatser för Johan Svensson och utgångsläget blev perfekt. Det ser ut att vara en bra segerchans. Bakom Farlander Am är det många om budet. 10 Sandsjöns Enzo har formen, men borde väl vunnit senast?