Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expertens getingbetyg – inför Prix d'Amerique

Under söndagen gör 18 hästar upp i ”världens tuffaste travlopp”, Prix d'Amerique. 

SportExpressens expert Tony Ryttar har stenkoll på hästarna – och har satt getingbetyg på hela startfältet. 

Se genomgången av PdA-fältet nedan.  

1. Looking Superb – Alexandre Abrivard:

Vinterns överraskningshäst på Vincennes. Ännu inte etablerad i den yppersta eliten, men tränare Jean-Michel Bazire tror på sin norskfödde häst och brukar inte vara så fel ute.

2. Bahia Quesnot – Junior Guelpa:

Bortglömd unghäststjärna som tänt till efter en flytt till Sydfrankrike. Kvalade in via en andraplats i Prix de Belgique. En seger vore historiens största skräll.

3. Eridan – Eric Raffin:

Är trots sin unga ålder härdad i tuffa årgångslopp och har en sylvass speed med rätt resa. Det finns dock andra i E-årgången som skulle hävda sig bättre i ett Pd’A.

4. Davidson du Pont – Franck Ouvrie:  

Blommade ut som femåring men ännu ett oskrivet kort i den yppersta eliten. Påminner om den tidigare Prix ’Amerique-vinnaren Kesaco Phedo. Även den i regi Bazire.

5. Delia du Pommereux – Damien Bonne:

En riktig ”hedersmärr” som alltid gör sitt bästa, men som nog prickat formen för tidigt. Såg bättre ut i början av vintermeetinget och får svårt att räcka till seger.

6. Charly du Noyer – Pierre Vercruysse:

Före detta unghäststjärna som inte fyllt ut kostymen som äldre. Går inte att tro på och kommer inte att ge kusken Pierre Vercruysse sin första Pd’A-seger.

7. Urlo dei Venti – Antonio Greppi:

Italienaren har riktigt hög kapacitet men inte visat den sedan i somras. Kusken Antonio Greppi har endast kört 10 lopp på Vincennes tidigare vilket är en klar nackdel.

8. Uza Josselyn: Gabriele Gelormini:

Högklassigt sto som går över alla distanser men är ingen renodlad Vincennes-specialist. Blir att räkna med i sommarens storlopp men vinner inte årets Pd’A.

9. Carat Williams – David Thomain:

Har haft svårt att avgöra i yppersta eliten. Har styrkan men får oftast svåra lopp. Verkar dock ha utvecklat sin speed på slutet och ser ut att vara på väg mot toppformen.

10. Valko Jenilat – Francois Lagadeuc:

Äldre slitvarg som gör sitt sista Pd’A. Har gått för många tuffa lopp på Vincennes som verkar ha satt sig i benen. Kommer inte ha med segern att göra.

11. Traders – Yoann Lebourgeois:

Banrekordhållare på Vincennes över Pd’A-distansen med grymma 1.10,7. Är bättre i monté och kommer till Pd’A med ett stentufft monté-lopp i benen. Tuff, men vinner inte.

12 Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire:

Absolut toppform och blivit snabbare från start vilket varit hennes akilleshäl. Dansar som en unghäst och perfekt matchad. Kungen av Vincennes i sulkyn. I segerstriden.

13 Lionel - Göran Antonsen:

Har visat att han kan slå de flesta på sin favoritbana Vincennes. Blir inte yngre och ett frågetecken för uppladdningen. Om tur längs vägen och de bästa kommer bort.

14 Billie de Montfort – Pierre Yves Verva:

Pryder sin plats i startfältet men denna hedersmärr är inte Pd’A-vinnaren. Startsnabb och kan kanske hjälpa någon av stallkamraterna hitta en bra position i fältet. Nej.

15 Readly Express – Björn Goop:

Titelförsvararen verkar ha allt under kontroll och har preparerats för att vara som bäst när det gäller. Tränare Timo Nurmos vet hur man prickar formen. Samma prestation som förra året och han är vinnaren.

16 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin:  

Får alltid tuffa lopp och göra grovjobbet den tunga vägen men håller otroligt bra ändå. Kommer att tävla utan skor för första gången sedan Pd’A 2017. Kan ge en extra kick.

17 Propulsion – Örjan Kihlström:

Har gjort fantastiska insatser varje gång i Pd’A utan att få den yppersta utdelningen. En vinnarhäst ut i hovspetsarna men ett frågetecken för formen. Tredje gången gillt?

18 Bold Eagle – Franck Nivard:

Bästa hästen tillsammans med Readly Express. Redan vunnit Pd’A två gånger. Ser ut att till skillnad mot förra året prickat formen perfekt. Behöver rätt resa, men med rätt resa är det bara Readly Express som kan slå honom.

 

Av Tony Ryttar