Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expertens bästa drag – inför helgens V75-fest

Foto: Maria Holmén / TR Bild

Det vankas travfest hela helgen på Eskilstuna. Med en mycket spelvärd omgång på lördagen och finaler i Breeders Crown på söndagen. 

– Jag är inte främmande för att det blir stora pengar på V75 på lördag, säger Fredrik Edholm.

Travexperten som är spelläggare för Redaktionens system under helgen har hittat flera spelvärda drag som är bortglömda av spelarna på lördag.

– Jag vill lyfta fram 11 Pastore Bob (V75-3) i Gulddivisionen. Han har spurtat bra bakifrån ett par gånger förut och han ser ut att vara i bättre form än några av de betrodda. Sedan så brukar 4 Island Life (V75-7) kunna gå bra efter vila och här snackar vi verkligen om en häst som är mycket bättre än raden, säger Fredrik Edholm. 

Man behöver ju ha en stark spik också, vilken häst kommer du att luta dig mot?  

– Jag ställer in mig i ledet för de som tror på 8 Whipped Eggs (V75-6). Man låter otroligt nöjda med honom och tror att han kommer att vara förbättrad med två lopp i kroppen och att Örjan Kihlström kör ser jag enbart som positivt då han kört honom med framgång förut. Jag tror att han har mycket bra segerchans. Övriga sex lopp ser lite öppnare ut och jag är inte främmande för att det blir stora pengar under lördagen.

”Hon lär inte bli streckad över 10 procent”

På söndag är det sedan många fina hästar ut i finalerna av Breeder’s Crown. Hur ser du på den omgången?

– Söndagen ser lite mer favoritbetonad ut då det är tre till fem hästar som sticker ut i de flesta av loppen. Men så länge det inte blir streckfavoriter rakt igenom går det att göra sig pengar. Många vill nog spara streck till sista avdelningen. Jag gör tvärtom. Jag tror stenhårt på 3 Inti Boko (V75-7) som har läget och borde få lägga beslag på en större titel innan man gör bokslut för fyraåringssäsongen.

Var hittar du skrällen på söndag?

– Om man ska drömma om en skräll så ska det väl vara om det blir stenhård körning mellan 1 Ganga Bae och 2 Mascate Match i V75-4. Då kanske 9 Ies Elisabeth kan komma med en lika vass avslutning som i försöket. Hon lär bli streckad på långt under tio procent.

Spela med SportExpressens experter 

ANNONS: Expressen Redaktionens Lilla, 50 kr 

ANNONS: Expressen Redaktionens Stora, 500 kr