Exklusiva travprylar bjuds nu ut på Tradera

Ta chansen att buda på exklusiva travprylar!

Robert Bergh, tvillingarna Sedin och Jacob Markström ger dig genom SPORT-Expressen chansen att komma över ett unikt minne i samband med Elitloppet 2015.

Detta genom att auktionera ut Jacob Markströms speciallackerade målvaktsmask från NHL - och två signerade Nahar-tröjor.

Pengarna går oavkortat till Unicef.

En målvaktsmask med tvillingarna Sedins stjärnhästar Nahar och Ed You som motiv. Använd i år i Vancouver av stjärnmålvakten Jacob Markström.

Dessutom två elitloppströjor med Sedinarnas tröjnummer och autografer.

Det är paketet som en läsare av SPORT-Expressen kan lägga beslag på.

– Henke och Danne frågade mig och det gick bra att auktionera ut masken till välgörenhet och det var en självklarhet, berättar Jacob Markström.

Henrik Sedin berättar att han, brorsan Daniel, Jacob Markström och Robert Bergh kom på idén ihop, och att Jakob gjorde masken för att ha i en match borta i Vancouver.

- När vi frågade Markström om vi kunde få köpa masken av honom så kom han med iden om att kanske auktionera ut masken och låta pengarna gå till välgörande ändamål, berättar Daniel Sedin.

- Så all heder åt Jakob Markström egentligen.

Hela paketet med målvaktsmask och tröjor säljs på en auktion på Tradera där hela köpeskillingen går oavkortat till Unicefs välgörenhetsarbete.

Auktionen är öppen till starten för årets första elitloppsförsök går, söndag kl 14.55, och den som då har lagt det hösta budet har då en mask med ett motiv som ett par timmar senare kan ta sin andra elitloppsseger.

Här är direktlänk till auktionen på Tradera.

Hyllning till Sedinarna

Hur kom det då sig att det just blev hästarna Nahar och Ed You som fick pryda Markströms mask i år?

– När vi skulle ha jubileumströjorna under säsongen frågade vår materialförvaltare om jag ville beställa en mask också. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha för motiv först men det blir en del middagar med Henke och Danne när vi är på bortamatcherna och då frågade jag dem och vi kom fram till att vi skulle köra lite travhästar på masken. Jag tror jag aldrig har sett några travhästar på en mask förut så det blev bra och sen är det en hyllning till Henke och Danne också.

Att dela omklädningsrum med tvillingarna Sedin får bieffekter. En sådan är nya hobbys.

– Mitt travintresse växer för varje dag och ju mer tid man spenderar med tvillingarna ju mer lär man sig och förstår hur allt fungerar. När jag får chansen åker jag och kollar på trav, absolut, berättar Markström.

Motivet på masken, stjärnhästen Nahar, vann Elitloppet 2013. Ifjol ändade elitloppsstarten med galopp men i år låter tongångarna från stall Bergh åter mer optimistiska. Och Jacob Marström är säker på hur han tror det går:

– Nahar kommer att vinna Elitloppet 2015.

Daniel Sedin- som är med och äger Nahar - är lite mer återhållsam när han bedömer chanserna.

- Självklart blir det tufft för Nahar, det är riktiga kanonhästar emot. Men en finalplats är väl en lämplig målsättning. Jag och Henrik tror mycket på B.B.S.Sugarlight från ett perfekt startspår.


För att komma till auktionen - tryck här.