Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett nytt år – nu väntar ljusare tider för mig

Nytt år. Nu väntar ljusare tider.

För sporten, för spelet och för mig personligen.

Känslan är positiv just nu. Äntligen känner jag mig själv i bra form igen. Och det är inte bara min egen kropp som känns på rätt väg, även i stallet känns det som om vi har hunnit ikapp.

Därför har jag stor tilltro att 2017 kommer bli ett positivt år med bättre resultat på alla plan. Fjolåret var egentligen bara jobbigt för egen del. Jag har alltid sagt att mår jag och personalen bra så går också hästarna bra. Därför kan jag inte annat än vara tacksam över stallets resultat 2016 trots alla motgångar.

Det kommer förhoppningsvis innebära fler besök i vinnarcirklarna på V75 under året - och även fler krönkor i den här spalten.

* * *

Positivt är också att fransmännen visat att de tar Souloy-affären på allvar. Ett års avstängning och beträdandeförbud visar att deras syn på reglerna kommit allt närmare värderingarna i övriga europa.

Jag imponeras även av franska förbundets hantering av ärendet där det känns som att vi har en del att lära hos oss där rättsprocessen kan ta alldeles för lång tid även i uppenbara fall.

En moral som är skrämmande

Däremot har jag svårt att ta till mig att det finns ägare inte tar avstånd från Souloy utan att fortsätter att ha häst i träning hos honom. Detta trots en målvakt som företrädare och för hästarna avskyvärda metoder som kommit i dagens ljus.

En moral som är skrämmande för sporten.

V75-utvecklingen är positiv

En positivt utveckling har även spelet här hemma och framförallt då V75. Det är viktigt för alla oss aktiva kring travsporten att V75 lockar till både spel och ökat intresse vilket jag tycker ATG:s satsning i mellandagarna med åtta omgångar på nio dagar verkligen bevisade.

Jag hade personligen inga förväntningar på experimentet men när man tittar på omsättningssiffrorna så måste det ha varit mer uppskattat än man kunde tro på förhand.

Finalomgångens toppomsättning på 147 miljoner var ett härligt avslut på året.

Jag skulle därför bli förvånad om det inte blir en repris redan i år.

Mina tankar om morgondagens omgång när Romme bjuder på årets första V75a:

V75-1: Börjar med spik direkt på 7 Beppe AM. Hästen är i toppslag nu och möter rätt motstånd,

jag tror han bara vinner.

V75-2: 5 Global Trace ser intressant ut. Men jag tycker att man måste ta med 9 X.Factor och 11 Blytung AM från tillägg.

V75-3: Många fina hästar i det här loppet, bäst tror jag 10 Sebastian Journey är. Det är en härlig gång i den här hästen.

V75-4: 14 Moe Svarten är en topphäst. Har en bra uppgift här eftersom styrkan räcker för distansen. Vill trots det ändå nämna skrällarna 4 Reiug och 10 Krusse.

V75-5: Svårt.1 Alorac Mathbell är bäst men har inte visat någon startsnabbhet. 3 Ola Montana har visat tidigare att han håller V75-klass och se upp för 10 Amphibian Madness.

V75-6: 5 Ioana Hanover visade klass senast. Ett sunt spikförslag.

V75-7: Två hästar höjer sig. 1 Bonbon Mearas gillar förutsättningarna men frågan är om inte 3 Globalsatisfaction är tuffare.