Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett håll käften-svar från Timo Nurmos

Foto: LJ / TR Media

Stallet selade ut sex hästar.

Och fem vann.

Timo Nurmos gav svar på tal

Timo Nurmos stallform har varit lite av en snackis de senaste veckorna. Det har inte gått som på räls, som vi är så vana vid, och en del hästar har inte heller sett bra ut när de kommit ut i loppen.

Men under onsdagen på Solvalla gav stjärntränaren svar på tal.

Ett riktigt ”håll käften-svar”.

Stallet selade ut sex hästar totalt. Resultatet? Imponerande fem segrar!

Mellby Hoffa tog femte raka triumfen inom V86-ramen och var bara bäst trots en resa utvändigt om ledaren. Barfota runt om för första gången var inget minus och treåringen blir intressant att följa.

Global Winner stod på benen den här gången och hade då inga problem att runda samtliga i spåren sista 600 meterna efter en flott slutrunda.

Inför V86-avslutningen hade Cab Lane chansen att ge Nurmos ”full bricka” men det ville sig inte trots att hästen fick spets. 

Den här vassa stallformen kan vara bra att ta med sig inför lördagens V75-jackpot på Romme.

Det blev omstart i V86-1. Calibrate ansågs inte vara ansluten till startbilsvingen i rätt tid. Ekipaget störde dock ingen annan som jag ser det och med tanke på det var det egendomligt, och felaktigt, att man vinkade för nytt startförsök. Det drabbade favoriten Mellby Galanga som blev alldeles för hetsig efter startstrulet.

Lade bort för mycket kraft i loppet och hade aldrig med segerstriden att göra. 

Många besvikna spelare förstås (V86 omsatte 24 miljoner, stark siffra!) då det var ett spikförslag. För att inte tala om kretsen kring hästen…

Helt enkelt för dåligt.

Vann loppet gjorde nu istället Majet af Djupmyra som verkligen tänt till i regi Daniel Wäjersten. Hon kördes till rejält mitt i loppet och kom då till täten. Sedan drog hon musten ur de andra och var helt överlägsen till slut. Lär vinna fler lopp framöver och var ju, faktiskt, favorit på V75 i starten innan den här.

Wäjersten är ett hett framtidsnamn.