Eskilstunas V64-tävlingar flyttas på grund av vädret

Publicerad

Kraftiga temperaturväxlingar ställer till det för Sundbyholms travbana.

På grund av otjänlig bana flyttas tisdagkvällens tävlingar till Solvalla.

– Enligt vår banmästares bedömning är det allt för stor risk att köra, berättar Sundbyholms sportchef Michael Wallin till förbundets hemsida

 

Under tisdagskvällen var det tänkt att Eskilstuna travbana skulle arrangera V64-tävlingar. Men så blir det inte. Detta på grund av kraftiga omställningar i vädret.

 – Det är tjäle i ena kurvan och mjukt i den andra. Och i natt ska det komma 10 mm regn. Enligt vår banmästares bedömning är det allt för stor risk att köra, och därför fattade vi beslutet tidigt för att underlätta för alla aktiva, berättar Sundbyholms sportchef Michael Wallin.

Flyttas till Solvalla

Tävlingarna flyttas i stället till Solvalla. Men för de som spelar på tävlingarna är det alltjämt bankoden för Eskilstuna som gäller, och i ATG:s startlistor står det fortfarande Eskilstuna.

Eskilstunas resturang är fullbokad inför tisdagskvällen, och kommer trots att tävlingarna uteblir hålla öppet.

 – Ja, vi har en fullbokad restaurang och kommer att servera julbord hos oss. Totokassorna är öppna, men själva loppen följer vi på tv från Solvalla. Vi har även öppet i Pub Grimman för de som vill följa tävlingarna som direktspel. Tråkigt med flytten naturligtvis, men vi lovar att göra kvällen så bra som det bara går för vår publik, säger Michael Wallin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag