Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eskil Hellberg: Han såg ut som en kejsare

Pang till ledningen.

Tempot var obarmhärtigt.

Tobin Kronos vann åkandes på nytt världsrekord.

Den snygge fyraåringen gjorde fjärde starten för Daniel Redén. Och vann på nytt världsrekord (1.12,1 över medeldistans voltstart) med sparade krafter!

Örjan Kihlström prickade starten perfekt och höll uppe tempot. Mångmiljonärerna på tillägg var inte i närheten av att gå i närkamp. Alla jagade Tobin Kronos förgäves.

■■ Som såg ut som en kejsare.

■■ Och hade tussarna kvar i öronen.

Spoil Me och Kenneth Haugstad gick utvändigt ledaren i 1 300 meter.

Hon fick blott rygg i 150 meter, men det räckte.

Roger Walmanns Spoil Me visade gott gry och gav formbesked inför kvalet till Derbystoet.

Veijo Heiskanens Roses Glory Satt tidigt i spets och vann ohotad.

Läckra Undine (Catarina Lundström) testades barfota och i jänkarvagn. Testet föll väl ut och hon vann åkandes före en mycket bra Geisha Boko.

Spoil Me, Roses Glory och Undine har mycket att hämta framöver.

Avslutningen bjöd på en härlig duell. Sten O Janssons Super Nice fick aldrig pusta i ledningen och såg tagen ut 400 kvar. Han gav sig dock motvilligt mot Walmanns Bucks To Burn. Örjan Kihlström körde och hade - som vanligt - en bra dag.

Och vann hälften av V86-loppen...

TRE AV VECKANS SNACKISAR

Tobin Kronos

Det var svårt att tro att det var 200 000 kronor i förstapris. Tobin Kronos hade sparade krafter och vann på nytt världsrekord. Det nya rekordet lyder på 1.12,1/ 2 140 meter. Daniel Redén har gjort ett strålande jobb med talangen.

Spoil Me

Två raka nollor. En tråkig löpning utvändigt ledaren under 80 procent av loppet. Trots att resan inte var optimal var Spoil Me starkast till slut. Det var ett mycket bra genrep inför uttagningarna till Derbystoet om två veckor.

Nästa onsdag

Kommande onsdag är det topptävlingar på huvudstadsbanan. Mängder med stjärnor visar upp sig och upplagen av Jubileumspokalen håller hög dignitet.