Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erotisk travkväll i Finland stoppas

Foto: Shutterstock
Foto: SANNA DOLCK / KVP
Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD / TR Media

Björneborgstravet i Finland ville anordna en travkväll med erotiskt tema.

Men efter hård kritik från förbundets vd har banan valt att backa.

– Servitörerna kanske hade varit klädda lite annorlunda än tidigare, men det hade varit inom gränserna för god smak, säger tävlingschefen Juha Järvenpää till MT.

Fredagen den 3 mars hade travbanan i finska Björneborg för avsikt att anordna en särskild temakväll för sina besökare i samband med tävlingarna.

Temat skulle vara av erotiskt karaktär och bland annat innehålla föreläsningar för att förebygga sexuellt våld, presentation av sexleksaker och modevisning med accessoarer, rapporterar finska MT.

– Servitörerna kanske hade varit klädda lite annorlunda än tidigare, men det hade varit inom gränserna för god smak, säger banans tävlingschef Juha Järvenpää till tidningen.

Men nu har banan tvingats backa.

”Vi har bett dem tänka om”

MT rapporterar att det finska travförbundets vd Minna Mäenpää riktat kritik mot det tänkta evenemanget.

– Från vår sida är det här inte en ansvarsfull marknadsföring av vår sport och vi har bett dem tänka om. Men jag har inte förbjudit dem att ha en erotisk temakväll, säger Mäenpää till tidningen.

Kvällen, som tidigare gick under namnet ”Erotic Night LIVE” omnämns nu i stället som ”Ladies Night” på travbanans hemsida.

– Syftet var att prata om sexualitet i ett jämställdhetsperspektiv och lyfta kvinnors sexualitet, säger Juha Järvenpää.

– Det är synd att det här är ett rött skynke för förbundet. Vi har fått in mängder av intresseförfrågningar och förhandsbokningar, främst från kvinnor som vanligtvis inte tillhör de reguljära besökarna.

Annons | Travtjänsten

Sveriges vassaste experter inom trav!
Unikt erbjudande för dig med Expressen Premium, få 150 kr (krediter) att köpa tips för.