Enorma glädjen – efter nya krossen

Publicerad

Olle Rols jagade femte raka segern på V75.

Hästen slog på en kort galopp i starten - men vann ändå. 

Då var delägaren Anne Haglund rejält tagen i TV4.

– Det verkar vara en stjärna. Vi har drömt om detta, säger hon i TV12. 

Olle Rols har imponerat rejält – och dragit in 800 000 kronor på sina fem senaste starter.

Alla har nämligen varit på V75 – och slutat med seger. 

– Det verkar vara en stjärna. Vi har drömt om detta. Vi har drömt om det, men det verkar vara verklighet, säger hon i TV12. 

– Jag är helt överväldigad. Jag är helt chockad! Fem raka V75-segrar har vi! fortsätter hon. 

"Förstod tidigt"

Mats Rånlund, som tränar hästen, var märkbart tagen även han. 

– Vi förstod tidigt att den här hästen skulle duga långt upp i klasserna. Vi fick jobba mycket med honom i början, men när det väl lossnade så lossnade det rejält, säger Mats Rånlund, som tränar hästen.

I sulkyn satt som vanligt kuskspelevinken Peter Ingves, som berättade om skräckögonblicket i starten – då hästen slog på en  kort galopp.

– Han hade så bråttom första biten. Vi gick på nålar en bit. Vi hade tur att vi kom ner i tredje utvändigt. Men han gör det helt otroligt, säger Peter Ingves.

– Han vill så mycket, så det är svårt från femtespår, fortsätter han.

Ingves: "Yippieyayey"

Att det blivit fem raka segrar på V75 för ekipaget hade Ingves dock ej koll på. 

– Har vi fem raka? Yippieyayey! 

I TV12-studion hyllades hästen också rejält.

– Vilken häftig häst! Det här är nya On Track Piraten eller någonting. Han får ingenting gratis i loppen och bara vinner och vinner, säger Micke Nybrink.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag