Enkel seger för Redéns stjärna

Publicerad

 En formhöjande joggingtur.

Svenske Prix d’Amerique-hoppet Propulsion levde upp till förväntningarna i återkomsten på Gävletravet på torsdagskvällen.

– Han kändes fantastiskt fin idag, berömde körande Örjan Kihlström.

I fjol slutade han fyra i Prix d’Amerique trots en strulig uppladdning.

Torsdagens prestation efter tre månaders vila gav alla indikationer på att Propulsion blir att räkna i världens tuffaste travlopp sista söndagen i januari.

– Får han träna på och börja starta igång så kommer han att vara mycket, mycket bättre i år, eller nästa år då, sade tränaren Daniel Redén inför loppet.

Och förhoppningarna minskade knappast efter loppet på Gävle där Propulsion visserligen inte sattes på några som helst prov, men gav det intryck alla inblandade hade hoppats då han joggade ifrån sina konkurrenter över upploppet.

– Han kändes så fin som han kan göra helt enkelt. Det är något extra att köra honom och han var i jättefin författning idag. När han är så pass överlägsen sitter man mest och njuter. En riktig superhäst, sade en synbart nöjd Örjan Kihlström.

Nu avgår busstransport till Frankrike på lördag innan historiens snabbaste travare på europeisk mark börjar sin uppladdning mot Prix d’Amerique med planerad start i Prix du Bourbonnais 10 december.

Torsdagens segertid blev 1.14,5/2 140 meter autostart och belöningen 40 000 kronor, det lägsta förstapris Propulsion tävlat om sedan 2015.

Fem miljoner till Finland

Propulsion var givetvis omgångens mest spelade häst, men i övrigt brände favoriterna likt julbocken i Gävle - som för övrigt stod klar just denna torsdagskväll.

Det gav en mycket svårfunnen V64-rad där ett vinnande system inlämnat i Finland tog hem hela potten på drygt fem miljoner kronor. 

 

Av Robin Johansson/Kanal 75

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag