Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En väldigt snabb häst – kommer leverera direkt”

Foto: Åsa Elmroth
Foto: Lars Jakobsson / TR Media

Få är det som missat att stjärnstoet Delicious U.S. fått ett litet hingstföl. 

Men tränaren Daniel Redén har mer att se fram emot. 

På lördag startar amerikanskan Golden Tricks för gången på svensk mark. 

– Hon kommer att leverera ett bra lopp direkt, säger Solvallatränaren. 

Många är det som engagerat sig i Delicious U.S. lilla fölunge som har Daley Lovin som pappa. På sociala medier har Daniel Redén delat med sig av bilder på hingsten som har en minst sagt spännande stamtavla – och redan nu tror sig tränaren se något extra i honom. Tusentals namnförslag har inkommit och i lördags avslöjades namnet i TV4:s nyhetsmorgon. 

Fölet ska heta Heavenly Zet. 

– Det är en riktig liten spelevink. Jag har inte varit nära så mycket föl från början men något säger mig att det är något extra och speciellt över honom. Precis som med sin mamma. Han har redan fått en plats i mitt hjärta och han leker på precis som de ska göra. Han är intelligent också. Han lär sig fort. Det är en smart och trevlig individ, säger Daniel Redén. 

”En otroligt spännande häst” 

Men på lördag är det annat att se fram emot på tävlingsbanan, då ska nämligen fyraåriga stoet Golden Tricks debutera på svensk mark.

Solvallatränaren har höga förhoppningar på hästen framöver. 

– Hon är en väldigt snabb häst och har varit otroligt bra i USA. Nu finns det inte så mycket lopp, det är egentligen lite fel att gå ut med en fyraåring här men jag anmäler ju för att jag tror att hon ska klara det. Det känns som en otroligt spännande häst och hon kommer inte att göra bort sig på lördag även fast hon kanske behöver ett lopp i kroppen. Hon kommer att leverera ett bra lopp direkt. 

”Fokuserar inte så mycket på travet nu”

Glädjeämnen behövs i tider då mycket kretsar kring det pågående utbrottet av Coronaviruset. Daniel Redéns stall följer alla restriktioner, har placerat ut extra mycket handsprit och han hoppas att travtävlandet kan hålla i gång. Samtidigt poängterar han att det finns viktigare saker just nu. 

– Om det blir vissa begränsningar så får vi ta det. Huvudsaken för mig är att vi har ett fungerande samhälle och att det här löser sig. Vi måste tänka i det stora just nu och inte i någon liten bubbla. Det är ett helt land, eller en hel värld som behöver ta sig ur det här. Jag fokuserar inte så mycket på travet just nu. Jag hoppas att det löser sig för hela världen och att det här jävla viruset försvinner.