En tuff kväll för spelarna

Publicerad

En nollprocentare.

En enprocentare.

Och så avslutade fyraprocentaren Final Dream.

Spelarna hade det tufft.

Det var ingen enkel V86-gåta att lösa för spelarna den här onsdagen. Favoriterna hade det också kämpigt och blott två lyckades sätta nosen först. När vi dessutom bjöds på två riktiga stjärnsmällar fanns det till slut inte ett enda system, av de 703 336 inlämnade, kvar efter V86-8.

Dock hade en Tillsammans-rad chans till åtta rätt, men dessa system var kvar med Kabanoss.

Tonen angavs redan i V86-1 när enprocentaren Pandora Diamant fick fritt och speedade förbi favoriten (och mångas spik) From the Mine.

Än värre blev det i V86-7 när Overtimeosåfin från rygg ledaren hittade loss och sedan hur enkelt som helst spatserade förbi betrodde Vic de Luxe. Körande Krister Söderholm har svarat för bättre styrningar, ska sägas.

Final Dream avslutade skrällomgången och tog en imponerande dödens-seger. Kaj Widell körde, nästan i alla fall, som om han inte kunde förlora.

För dagen med helt maxad utrustning. Barfota runt om var anmält, så där hade spelarna absolut chansen att vara med på noterna. Däremot tävlade hästen i jänkarvagn för första gången i livet, och det var det många som missade. Det finns ju ingen vagninformation att ta del av för spelarna. Konstigt nog. Och frågan är hur länge ST ska blunda för problematiken som retar upp allt fler. Dags att vakna!

Ingen med åtta rätt innebär alltså en saftig jackpott kommande onsdag. Räkna med rejäl spelfeber. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.