Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En topplacering är en realistisk målsättning

Foto: Malin Albinsson / TR Media

Ett helt nytt lopp. 

Men att ingenting är omöjligt har väl de senaste åren lärt oss.

Jag blev paff när jag nåddes av nyheten att storfavoriten Face Time Bourbon ströks ur Prix d’Amérique bara dagarna innan årets lopp. Vet ju hur de hade laddat för att ta tredje raka segern.

Att tävla i stora lopp på Vincennes är en helt annan sport än här hemma. Strykningen förändrar allt och många kommer försöka ta chansen.

Det blev mycket att tänka på.

För nu är det helt klart ett helt nytt lopp på söndag.

Min egen Power gör sin andra start i det som brukar kallas världens tuffaste travlopp. I fjol hade han ingen bra dag så den starten kan vi glömma.

Men hästen trivs i Paris och har startat på Vincennes sex av sina sju senaste starter. Förhoppningsvis har det gett honom den hårdhet som krävs för att lyckas.

Förberedelserna har fungerat bra och hästen ser jättefin ut för dagen. Hästen gillar verkligen att träna nere på Grosbois.

Vi har medvetet kört avvaktande lopp med honom för att bygga upp hästen för att kunna vara 3-4:a i årets Prix d’Amérique.

Kanske är det fortfarande en realistisk målsättning då det även efter strykningen är de bästa vi har i Europa som vi möter i loppet.

Men visst har jag fått upp en extra bra känsla nu.

Power går alltid vasst över Vincennes långa upplopp.

För första gången som jag startar i loppet är ägarna nedbjudna av fransmännen. Det är så klart ett trevligt initiativ. Samtidigt är det en bonus, det är prispengarna som ska locka de bästa hästarna, inte att arrangörerna raggar med pengar på sidoaktiviteter.

Fransmännen ska släppa in 5 000 i publiken på söndag. Jag tycker reglerna med vaccinpass fungerar bra här.

När historien ska summera de senaste åren går det inte att bortse från att vi fått uppleva helt unika grejer.

Vem såg exempelvis pandemin komma?

Eller när har det hänt att en så stor PdA-favorit som Face Time Bourbon blivit struken dagarna innan start?

I det perspektivet vore en framgång för Power inte ens en av de större skrällarna.