Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En till Redén-stjärna föll – mot en ”vinter-häst”

Vi har sett Zenit Brick och On Track Piraten vinna mängder av lopp på vintern. Den senare vann förra veckan.

I går vann Zenit Brick Gulddivisionen för andra gången på kort tid på Bergsåker och visade att han blir att räkna med framöver också!

Det har bara gått en vecka sedan Daniel Redéns Propulsion torskade som storfavorit på V75. Då mot vinterhästen On Track Piraten. I går hade Redén en ny favorit i Lionel N.O. som precis som Propulsion fick vandra i dödens på värsta motbudet Zenit Brick. Även om favoritfallet inte var lika tungt som senast så var det en lite sämre insats än väntat av den dubble Prix d’Amerique-deltagaren. 

Ingen skugga dock över Zenit Brick som älskar vintern i allmänhet och Bergsåker i synnerhet.

I början av december vann man också Guldloppet i Sundsvall. 

 

Timo Nurmos valde att testa ett nytt (stängt) huvudlag på Zenit Brick, detta i syfte för att hinna före Lionel N.O. i kampen om ledningen som var vikt för någon av dessa. Ändringen slog väl ut och det blev ingen större spetsstrid. Efter ett ganska lugnt förstavarv fanns det inte förlust på kartan för Zenit Brick.

– Taktiken var ju inte svår att lista ut, jag ville till ledningen. Sedan kändes han bra hela vägen och det anns en hel del krater kvar i honom, konstaterade segerkusken Örjan Kihlström. 

I fjol räckte formen hela vägen fram till en finalplats i Olympiatravet på Åby. Kan det bli en repris i år?  

– Jag kände redan tidigt på slutvarvet att det inte var rätta tycket i hästen i dag. Men jag har världens bästa tränare och jag tror att både min häst och Propulsion kommer att starta i Prix d’Amerique om ett par veckor, sade Lionels tränare och kusk Göran Antonsen.

 

Exclamation Mark och Örjan Kihlström visade sig vara starkast i öppna V75-1 och tränaren Reijo Liljendahl var mycket belåten efter loppet.

– Jag har tjatat länge om att hästen är bättre än raden och i dag fick han visa det också. Jag tycker att han var riktigt tapper.

Lite synd måste man dock tycka om Rättvik-amatören Ante Lisell vars Perfect Dynamite såg oslagbar ut när han galopperade i dödens 500 meter från mål.

– Han blev alldeles för pigg när jag ryckte tussarna, förklarade Lisell.

Surt. Men det var en blivande V75-vinnare vi såg! 

Örjan Kihlström tog en tredje seger på V75-spelet. Bakom 12-oddsaren Vincent Chase hittade han rätt stigar från femte invändigt och passerade betrodde Yrr precis på mållinjen via en stark avslutning.

Det hade kunnat bli ytterligare en seger för Kihlström. Erik Sting spurtade minst sagt formidabelt bakom Disco Volante/Ulf Ohlsson i V75-6 och den hästen måste passas nästa gång han dyker upp i startlistan. Plusbetyg även till vinnaren som visade att han är svårslagen i spets över kort distans.

Att Örjan Kihlström spelar huvudrollen på V75 är dock inget ovanligt...

Kallblodsloppet (V75-4) såg favoriten Bellfaks vinna sedan allting stämt under vägen. Han hittade andra ytter från tillägg och kallblodskungen Jan-Olov Persson behövde inte lyfta ut honom i tredjespår utan kunde köra rakt fram till säker vinst.

Men... massor av galopper förstörde mycket av spänningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!