Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En supertalang som undviker klyschorna

Foto: Ola Westerberg / Ola Westerberg / Tr Media

Han tog hem Bronsfinalen på Solvalla förra veckan.

Nu en dubbel på Skellefteå.

Magnus A Djuse är en supertalang – som kan bli hur bra som helst.

Magnus A Djuse är bara 19 år men redan en stor snackis inom travet. Inte undra på det! Han kör travlopp som om han gjort det i 50 år, ungefär. Det är ingen kille av stora ord, han låter resultaten tala. Men när han väl uttalar sig då är det bäst att spetsa öronen. Noga.

Magnus känns extremt påläst och har verkligen koll på sina chanser. Han säger dessutom precis det han tror och håller inte på med en massa tröttsamma klyschor – som den här branschen är full av.

Jag hoppas verkligen att han kommer att fortsätta i den stilen. Härligt med någon som bryter mönstret, ju.

Förra veckan satte han dit From the Mine i en V75-final på Solvalla. Den här lördagen blev det en snygg dubbelseger.

Han började med att sätta dit Anna Näslunds Eder Bob. Men det började inte bra alls. Hästen blev bakrädd av jänkarvagnen som testades, så man fick avbryta uppladdningen för att byta till en vanlig sulky. 

Loppet utvecklades sedan inte heller som ”alla” trodde på förhand och det blev en betydligt jobbigare väg fram till seger för Eder Bob. Men häst och kusk kämpade på tappert där framme och höll undan för Antonio Trot som närmade sig kraftigt till slut.

Kusktalangens andra seger kom i Stig Lindmarks Styrkeprov bakom ”bankomaten” Mr Golden Quick. Efter att ha kört spårsnålt i två varv sökte sig Djuse ut i andraspår och när attacken väl sattes in var det inget snack.

Strax under sju miljoner kronor inkört i år och 90 segrar redan.

Det måste utan tvekan vara en av de största kusktalangerna någonsin. Snacka om spännande framtid.

■ ■ ■

23 starter i livet. Vid 20 av dessa tillfällen har Giant Shadow fått segerdefilera. Onekligen imponerande statistik. Och i Sverige för stall Goop har det bara blivit ettor i raden. Samma visa efter lördagens V75-start.

Favoriten inledde lugnt och backades ner i kön. På bortre långsidan fick Carl Johan Jepson rygg att gå i och det var han nöjd med, i ungefär, 100 meter – sedan attackerade ekipaget i fjärdespår.

Det bet bra för favoriten som snabbt var framme utvändigt om ledaren. Greppet kopplades säkert på klasshästens vis och det är en helmysig sort.

■ ■ ■

Kallblodsloppet, Steggbest Minne, blev en märklig historia där flera av de mest spelade galopperade. Att Pave Faks gjorde det var väl inte helt förvånande med tanke på historiken. Det räcker ju att någon på publikplats nyser. Typ...

Nåja, många gjorde bort sig som sagt och det tackade finske gästen Vixus för – som vann väldigt enkelt. Det var dock en hel del dramatik inblandat.

När de svängde in på upploppet hade nämligen ledande Art Kjarvald ett klart grepp om händelserna (det kunde alltså ha blivit mer framgångar för Magnus A Djuse...) och Tangen Haap hade börjat gå i närkamp på allvar. 

Men båda dessa galopperade när det började hetta till och därmed kunde Janne Soronen göra sin segergest i lugn och ro.

Vixus är bara sex år och fortsatt på väg uppåt. Kretsen kring hästen meddelar att de siktar på Elitkampen nästa år.

Jag noterar att kallblodsfantomen Viesker är pappa till vinnaren. Denne vann bland annat fem raka segrar (!) i nämnda lopp. Så det finns en del att brås på.