Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En riktig vinnarskalle – blir intressant att följa

Peter Untersteiner glänste med en trippelseger på V86.

Bästa insatsen av Untersteiner-hästarna?

Amazing Sensation var riktigt fin, och kommer göra skäl för sitt namn i framtiden.

Peter Untersteiner hade en fin kväll på jobbet i går. Tre vinster på V86 varav två av dem med egentränade hästar. Ottens Flamma låg Peter Untersteiner lågt med innan tävlingarna på grund av åttondespåret. 

Men det var inget som hästen var medveten om. De hade satt på skor bak och travet flöt betydligt bättre än i senaste starten när hästen duellerade tappert efter utvändigt lopp.

Mer uppåt lät det däremot på favoritspelade Amazing Sensation i den femte avdelningen. Det fyraåriga stoet hade innerspår då hon nu prövade bilstart för första gången. 

Spekulationerna gick varma kring hur det orutinerade stoet skulle lyckas hålla ledningen eller ej. Men den fina hästen skötte sig och när utvändige Lady L.S. galopperade lyckades Amazing Sensation hålla tät. Sedan var det klart.

Fyraåringen gjorde sjätte starten i livet och tog sin fjärde seger. Med flera ton krafter kvar. En riktig vinnarskalle som är fortsatt obesegrad felfri.

Amazing Sensation kommer att bli intressant att följa framöver. Hon är bara i starten av sin karriär men ser ut att kunna göra skäl för första delen av sitt namn.

■ ■ ■

Det är inget snack om att det gäller att vara med i främre träffen när det är trav på Åmåls 800-meters bana. Sveriges kortaste upplopp genererade fem vinster från ledningen och tre vinster från utvändigt ledaren i går kväll.

Björn Goop var inte nöjd innan tävlingarna eftersom han fått missgynnade spåren åtta och tio med sina bästa chanser. Men kvällen slutade ändå i dur – då han vann båda Dagens Dubbel-loppen!

Först spårade han runt om med norske Photo Lavec. Därefter bankade Goop in sitt egentränade löfte Short In Cash lika enkelt. Hästen var bara bäst. Trots bakspår!

Gårdagens rad var inte supersvår. Men fina 183 937 kronor blev åttorna värda, tack vare jackpotten.