Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En oerhört spännande fyraåringssäsong i år

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Ser ut som en stjärna.

Och är en stjärna.

Gulfstream Am går en oerhört spännande säsong till mötes.

Stall Conrad Lugauer har gott om högkapabla travare i stallet. En av de mest intressanta anser jag vara Gulfstream Am, fyra år i år. Hästen gjorde bara sex starter som treåring men hann visa upp härliga fartresurser. Bland annat var han trea i ett kval till Svenskt Travkriterium – trots galopp.

I onsdags var det dags för årsdebut och som han såg ut alltså! Har ni ännu inte sett loppet, så gör det. Ledningen höll han enkelt och sedan gick det sakta en bit mitt i loppet. Det var dock en rejäl tempoökning på den sista långsidan och även om konkurrenterna försökte utmana så var det chanslöst. 

Klockan visade underkant 1.07 (!) de sista 500 meterna. Gulfstream Am är inte bara snygg, han kan verkligen kuta också. 

Kullkamraterna är tuffa med Power i spetsen, men den här håller jag oerhört högt. Snacka om spännande fyraåringssäsong.

Och nog var det en del tränare som fick några svettpärlor i pannan…

– Han kan inte kännas bättre och jag var väldigt nöjd med honom i dag. Det är en topphäst och vi kommer att sikta mot Kungapokalen härnäst som det känns efter det här loppet, sade Conrad Lugauer.

■ ■ ■

På tal om kanoner. Petri Salmelas Makethemark gjorde årsdebut på Solvalla. Han tvingades göra jobbet utvändigt om ledaren den sista kilometern men det var lugnt ändå. 

Ledande Linus Boy galopperade i sista sväng, men med tanke på hur mycket krafter kvar Ulf Ohlsson hade i sin häst över mål hade det nog inte spelat någon roll. Det här var en mersmakande comeback, även om det givetvis var lämpligt motstånd. 

Hästen sprang verkligen rakt och fint och verkar ha tagit åt sig av vinterträningen på bästa vis. 

Paralympiatravet är det som gäller framöver meddelar stallet.

■ ■ ■

V86-omsättningen var hög. Över 28 miljoner – utan jackpot. Förklaringen att det inte finns så mycket annat att spela på då många sporter tagit en paus på grund av coronaviruset.

Ett bra tillfälle för ATG att visa upp sina produkter för nya kunder. Men då får det inte strula med inloggningsproblem som i lördags…