Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En mästare som kan klättra i klasserna

Maestro Crowe och Johan Untersteiner.
Foto: Malin Albinsson/ TR Media

Det var allt annat än stabilt.

Men kapable Maestro Crowe skötte sig i regidebuten.

Hos Johan Untersteiner har sexåringen mycket att hämta om pusselbitarna faller på rätt plats.

Maestro Crowe har att brås på men det har varit mycket galopper och han felade faktiskt i en återkallad start på Åby i kväll. I den giltiga starten körde hästens nye tränare Johan Untersteiner på säkerhet och han gjorde ett bra jobb i sulkyn som höll hästen till rätt gångart.

Har papperen i ordning

När Love You-valacken gick felfritt var det spel mot ett mål och det kan bära långt. Maestro Crowe är en riktigt Petri Puro-produkt. Hästen är undan Giant Crowe som lämnat Stoderby-vinnaren Cash Crowe (e. Ready Cash) och morbror är ingen mindre än Commander Crowe. Fuxen tjänade över 34 miljoner kronor och segrade bland annat i Elitloppet.

■■Fredrik Wallin har fått en flygande start på det nya året. Xanthis Delicious glänste i V86-avslutningen och totalt tog Gävletränaren tre segrar på Solvalla.

Per Lennartsson skadade sig illa strax före jul. Han fick en fraktur vid bäckenet och det är oklart när han kan sitta i en sulky igen men när jag pratade med Lennartsson i början av veckan sade han att det går åt rätt håll. Stallets hästar har fått en bra start på 2021 och Hazard Bokos fina fullträff på huvudstadbanan värmer säkerligen lite extra.

Framgångar för amatörtränare

Travsporten behöver bredden och det blir allt färre amatörer i Sverige men det var skoj att två mindre kända tränare hade vinnare på V86 under onsdagskvällen.

Jonathan Gustavsson gjorde resan från Dalarna till Åby med B.G.Pastor Jonte som vann efter sylvass spurt med Robert Bergh i sulkyn.

På Solvalla toppade Solkattens Ferrari som tränas Mantorps Andreas Forsberg. Hästen hade allt under kontroll från ledningen med Örjan Kihlström i vagnen.

■■Det var sorg på Åby. I ett lopp innan V86-spelet startade gick en häst omkull och stoets liv gick inte att rädda.