Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En kartell kommer inte fungera för kuskarna

Årets sista dag.

En dag där numera V75 är en traditionell del av nyårsfesten.

Men även en dag att summera och blicka framåt.

Nyårsaftonens snackis är tveklöst jackpotten. En svår rad kan innebära den största vinsten i V75-spelets historia. Och svårt ser det ut att kunna bli.

Mina bästa tips omgången, som på grund av vädret har flyttats till Halmstad, till kan ni läsa här bredvid.

Att det är fokus på spel och V75 har jag förståelse för. Om spelet fortsätter att rulla på som nu går travsporten mot en ljus framtid.

2022 har förbundet beslutat höja prispengarna med 55 miljoner och fördelningen av den höjningen skapade genast reaktioner och debatt.

Jag tycker de styrande har fattat helt rätt beslut som väljer att öronmärka höjningen för en satsning på bredden. Är nämligen säker på att det kommer alla till gagn om vi stimulerar både stora som små.

Alla behövs inom travsporten.

Såväl bredd som elit.

Lyckas vi hålla intresset uppe för vår sport och för spelet på hästarna kan vi använda nästa höjning av prispengarna det genererar till att satsa mer på de inom sporten som satsar hårdast.

En reaktion på fördelningen av de nya prismedlen är de ledande hyrkuskarnas utspel om att börja ta ut en uppsittningsavgift utöver den prestationsbaserade körsvensprovisionen.

Jag vill avvakta och se innan jag tar ställning till det hela.

Men ska det fungera kan det inte vara en kartell där alla ska ha lika utan ett eget beslut som bottnar i att man ser över sin egen verksamhet.

Då bör prissättning och vad man får för pengarna tydligt framgå. 

Att summera mitt eget 2021 går mestadels i dur.

Stallet sätter nytt vinstrekord och når nästan 300 segrar vilket det inte går att vara annat än nöjd med för ett stall av vår storlek.

I tisdags tog vi en stalldubbel på Vincennes värd över 400 000 vilket gör att vi är nära rekordet på 34 miljoner inkört.

Att tappa en häst som Hail Mary som har mycket kvar att tjäna tillhör yrkets baksida.

Men jag står för vartenda beslut som jag, skötare och veterinär har fattat runt den hästen under åren hos oss.