Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redéns advokat: ”Svårt att förstå”

Foto: Thomas Blomqvist / TR Media
Foto: Malin Albinsson / TR Media

Svensk Travsport menar att de med säkerhet kan säga att Propulsion nervsnittats.

Det presenterades under torsdagens presskonferens. 

Stall Zet ska nu betala tillbaka 26,3 miljoner kronor – men Jesper Arvenberg som är Daniel Redéns juridiska ombud är kritisk mot det som framkommit:

– Jag hade nog avvaktat ett sådant beslut innan man fått utslag i ansvarsnämnd och överdomstol, säger han till Sulkysport.  

Utredningen kring Propulsion har pågått i knappt fem månader. 

Under torsdagen kallade Svensk Travsport till presskonferens. Där framkom det bland annat att förbundet är övertygade om att stjärnhästen blivit nervsnittad och då det är otillåtet ska de 26,3 miljoner kronorna han sprungit in på svensk mark betalas tillbaka. 

Jesper Arvenberg är Daniel Redéns juridiska ombud och han ställer sig kritisk till det som presenterades under presskonferensen. 

– Jag tycker att beslutet är oövervägt och i vart fall som den interna utredningen presenterades så känns den inte så grundlig som man hade önskat eftersom ansvaret i alla delar tycks vara outrett. Man kommer till slutsatsen att något gått fel och ingen är ansvarig och det är lite svårt att förstå, säger Jesper Arvenberg till Sulkysport. 

”Det är väl det enda rimliga”

Han ställer sig frågande till att det råder flera tveksamheter kring vem som har det yttersta ansvaret och menar att beslutet är förhastat och oövervägt. 

– Jag hade nog avvaktat ett sådant beslut innan man fått utslag i ansvarsnämnd och överdomstol. Det är väl det enda rimliga. Håller inte beslutet då har man betalt ut massa pengar som man sedan tvingas återkräva med alla bekymmer detta innebär. Man kommer till och med skjuta ut pengar till uppfödare också. Ska man ta tillbaka pengarna om beslutet om ändras? säger Jesper Arvenberg till facktidningen. 

Redéns första ord: ”Vill landa i allt”

Under torsdagseftermiddagen publicerade Daniel Redén själv ett inlägg på sin Instagram där han berättar att han inte orkar kommentera fallet just nu. 

”Hoppas ni har förståelse att jag vill landa i allt som hände i dag och jag har ingen ork att lämna kommentarer. Spenderar min tid med Chelsea som i dag fyller 10 år”, skriver Propulsions tränare. 

Se hela presskonferensen om Propulsion-fallet