Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En av de största på V75 har gått bort

Kungen, Ludmila Enqvist, Mari Grönberg, Scandal Play, Lars Marklund och Bo Eklöf efter Olympia travet på Solvalla 1997. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

En av de största och mest framgångsrika V75-profilerna genom tiderna har dött.

Under fredagsförmiddagen föll Scandal Play, som bland annat vann Olympiatravet två gånger i slutet av 90-talet, ihop i hagen och somnade in.

- Det känns lite snopet - jag har alltid sagt att han lever tills han är 30 år, säger Lars Marklund, som tränade hästen.

Scandal Play, en av de mest framgångsrika V75-profilerna genom tiderna har gått bort. Hästen, som hittade stilen hos Lars Marklund i Norrland, blev 25 år. Han tycker att det känns konstigt - trots hästens ålder.

- Det känns lite snopet - jag har alltid sagt att han lever tills han är 30 år. Jag hade med honom till Boden i somras, och han var hur läcker som helst, säger han.

- Alla som har sett hästen har varit jätteimponerade - han har sett ut som i fornstora dagar. Han har verkligen haft ett bra liv.

"Somnade in på någon minut"

Han berättar att Scandal Play föll ihop då han lekte i hagen.

- Det var jävligt konstigt. Han har gått tillsammans med en unghäst hela tiden och så har det blåst så jävla mycket i dag. Så sprang de i hagen och busade. Då ser jag att han bara ramlar omkull, säger Lars.

- Jag trodde först att han hade brutit ett ben eller så där, så jag försökte ta av honom täcket. Men inom nån minut hade han somnat in, så det måste ha varit något invärtes som brast på honom, fortsätter han.

Lars är bedrövad, men samtidigt tycker han det var bra att hästen inte behövde lida.

- Snabbt men olyckligt. Men samtidigt var det bra att han inte behövde plågas.

Begravs i hagen

Nu kommer hästen att begravas i hagen där han levde en stor del av sitt liv.

- Jag har bokat en grävare, och han får en bra begravningsplats i den stora hagen - där han varit så länge han har varit hos mig i alla fall.

Lars berättar att han har mängder med upplevelser och minnen tillsammans med hästen.

- Han vann ju Olympiatravet två gånger, sen vann han Silverhästen tre gånger på raken och det är det bara två hästar som mäktat med. Vi var med i Elitloppet tre gånger också, även om vi inte hade något flyt med startspåren där.

- Han har fina meriter, avslutar han kort.

Scandal play tog dessutom sju segrar i följd i gulddivivisonen och förutom de två segrarna i Olympiatravet så var han i final ytterligare fyra gånger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!