Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Emelie, 30, fick rådet att sova mer – hade borrelia

Foto: TR Media/KANAL 75

Emelie Knutsson, 30, var en av de mest lovande i sin sport.

Sedan försvann hon utan att någon egentligen visste varför. 

Nu berättar hon om infektionen som höll på att knäcka henne i lokaltidningen Jönköpings Posten.

– Jag var i väldigt dåligt skick och var hindrad att göra det mesta, säger Emelie Knutsson till jp.se.

Emelie Knutsson, 30, är dotter till Vaggerydstränaren Kent Knutsson. Och hon var länge ansedd som en av de största talangerna inom monté, eller travridning som det också kallas. 

Men för ett par år sedan försvann hon från de tv-sända tävlingarna, utan att någon visste varför. Nu berättar hon om infektionen som höll på att knäcka henne i lokaltidningen Jönköpings Posten.

– Jag hade jätteont i ryggen, i benet och kunde inte vrida på nacken åt vänster. Det blev bara värre och värre, efter ett tag kunde jag inte tävla alls. Det var inte tänkbart, jag var sjukskriven. Jag var i väldigt dåligt skick och var hindrad att göra det mesta.

”Farligt när det går in i nerverna”

Läkarna hade inga svar, eftersom sjukdomen ofta visar upp en rad mystiska symptom, de trodde att hon helt enkelt var sömnbrist och gav Emelie rådet att sova mera. 

Till slut gick familjen till den privata sjukvården – och efter undersökning fick de svaret på mysteriet. Emelie hade drabbats av Borrelia. 

– Det var inte bra att jag gick så lång tid utan vård. Det visade sig nämligen vara Borrelia och det kan bli farligt då det går in i nerverna och man kan bli förlamad av det. Jag fick fyrdubbel dos medicin, det blev jag också dålig av, säger hon till jp.se.

Var med i otäck olycka

Hon berättar för tidningen om hur hon spenderade flera veckor sängliggandes – helt utslagen av borrelian. 

Och när hon väl tog sig tillbaka till tävlingsbanan kom nästa smäll – hon var nämligen inblandad i en otäck olycka. 

– Jag blev medvetslös i ett par timmar och skrapade upp hela ansiktet. Men efter olyckan kände jag att jag bara ville tillbaka. Tävla är det bästa jag vet och jag vet att om jag får rida bra hästar så tillhör jag de bra ryttarna. Jag känner att jag haft ganska mycket otur på vägen. Borrelian kan jag inte hjälpa och att en häst snubblar och att jag ramlar av i ett lopp är inte heller lätt att påverka. Samtidigt ser jag det som att jag haft tur, det kunde varit så mycket värre och jag har faktiskt tagit mig tillbaka igen.

Nu varvar Emelie tävlandet med sitt jobb som bagare. Och sömn, det har hon knappt tid till. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!