Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat
Pastore Bob och Johan Untersteiner var en säker vinnare enligt Emelie Theiler Foto: ROGER SVALSROD / KANAL75Pastore Bob och Johan Untersteiner var en säker vinnare enligt Emelie Theiler Foto: ROGER SVALSROD / KANAL75
Pastore Bob och Johan Untersteiner var en säker vinnare enligt Emelie Theiler Foto: ROGER SVALSROD / KANAL75

Emelie, 27, har vunnit mest i Sverige – två veckor i rad

Publicerad

Till vardags jobbar Emelie Theiler som undersköterska. 

Nu gör hon stor succé som travspelare. 

De två senaste veckorna har hon spelat in mest pengar i Sverige på V75. 

– Jag vill prestera på topp, säger hon. 

Förra lördagen blev vinsten 235 000 kronor, i lördags landade den på närmare 450 000 kronor. 

Två veckor i rad har den 27-åriga undersköterskan Emelie Theiler dragit in mest pengar i Sverige på V75, som är Sveriges populäraste spelform. 

Emelie, som spelar via ATG-ombudet Ryds Spel i Linköping på spelbolagets andelssajt Tillsammans, blev dessutom bäst i Sverige en gång i somras. 

Vad ligger bakom dina framgångar? 

– Jag lägger ner väldigt mycket tid på travet, sedan har jag en vinnarskalle och vill hela tiden bli bättre. Nu har det blivit så här till slut, säger hon och skrattar. 

"De är jätteglada och grattar" 

Men vad har varit receptet just de senaste omgångarna? 

– Ja du... Jag har väl haft en del flyt och tur. Man har fått gå en del på magkänslan, samtidigt som jag vågat lita mer på mitt spelande. Så det är klart att jag blivit bättre och utvecklats, säger hon och tillägger:  

– Sedan är det väldigt kul att det blir fler andelsköpare, de har ju givetvis en del i att jag spelar in mest. 

Vad har du fått för reaktioner från de som vunnit? 

– Det är bara positivt. De är jätteglada i ATG-tråden, tackar och säger grattis. 

"Kändes svårt på förhand" 

Känner du prestationsångest nu? 

– Det har väl alltid varit lite press, säger hon och skrattar. Jag vill ju alltid prestera på topp så man är väl ganska van. Men visst ökar det lite nu när jag säljer så mycket. 

Vad var nyckeln till sju rätt i lördags? 

– Det kändes svårt på förhand. Men jag försökte hålla mig mycket till Goop. Sedan var jag ganska säker på att Pastore Bob (V75-7) skulle vinna. Vilket gjorde att jag i stället kunde fokusera på de andra loppen. Det behövde inte bli så många streck i sista. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag