Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elitloppstränaren vinner storloppet

Foto: V75 Direkt
Foto: V75 Direkt
Foto: V75 Direkt

Under lördagskvällen avgjordes Stosprinten.
Vamp Kronos stod som vinnaren och kammade hem
700 000 kronor efter en säker styrning av Björn Goop. 

– Jag är jättenöjd med hennes lopp. Det här var en klass insats, säger tränaren Jerry Riordan i V75 Direkt. 

Det var favoriten Vamp Kronos som tillsammans med Björn Goop tog hem stonas storlopp under lördagskvällen när tävlingarna på Halmstadtravet skulle avslutas. 

Trots hennes problem - med att hon skakar på huvudet, så kunde hon i säker stil ta hem Stosprintern 2018 och vann på segertiden 1.11.7. 

”Det är starka papper”

– Det är starka papper och Björn Goop kunde bara sitta still och njuta när han höll koll på vem som satt fast i ryggen och ha koll på de övriga konkurrenterna. Det såg ut som att hästen hade lite krafter kvar också, säger experten Sofia Aronsson i V75 Direkt. 

Tränaren Jerry Riordan var mycket nöjd efter loppet. 

– Jag är jättenöjd med hennes lopp, det här var en klass insats säger han i V75 Direkt och fortsätter:

– Hon har en väldigt fin stam, hon har kapaciteten, hon har allt. Det här med att hon skakar på huvudet släpper hon så fort hon vet att hon ska göra sitt jobb. Hon har huvudet, kroppen, allt.

Piken till reportern 

När Matteus Lillieborg, reporter i V75 Direkt frågade om Twister Bi inför söndagens tävlingar på Jarlsberg svarade Riordan kort. 

Men när följdfrågan om vad han tänkte om hästen inför starten - pikade Riordan TV4-reportern. 

– Jag tänker så här, att jag önskar att du var lite mer exalterad. Du agerar som att vi pratar om ett poänglopp här, vi vann just Stosprinten. Nu måste jag gå till vinnarcirkeln,  säger Riordan och skrattar och verkade inte ta så illa upp ändå. 

Bakom Vamp Kronos spurtade Rose Mary, tränad och körd av André Eklundh  till en stark andraplats bakom favoriten. Detta trots en kort markförlust i startögonblicket och som den minst erfarna hästen i loppet, var kusken mycket nöjd. 

– Jag är otroligt stolt, hon gjorde sin nionde start i livet, vad ska jag säga, hon har inte hårdheten för att kunna utmana dem egentligen men hon gör det, säger André i V75 Direkt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!