Elitloppssändningen slog nytt tittarrekord

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Rekordmånga såg finalsändningen av Elitloppet på TV4. 

Det rapporterar spelbolaget ATG i ett pressmeddelande. 

– Vi gläds över att den klassiska elitloppshelgen gick att genomföra på ett bra sätt, säger ATG:s försäljningschef Katarina Widman. 

Årets Elitloppshelg blev minst sagt speciell då det sedvanliga publikhavet var utbytt mot tomma läktare. 

Men desto fler följde loppen via tv. Det skriver ATG i ett pressmeddelande. 

Det publikfria året till ära valde Solvalla att förlägga loppet till 20.30 på kvällen för att TV4 skulle kunna sända loppet på bästa sändningstid. 

”Vi är mycket nöjda med helgen” 

838 000 personer såg finalsändningen mellan 20.00 – 21.00. Vilket är ett nytt rekord, och en enorm ökning jämfört med fjolåret. Då 527 000 tittare såg när Dijon vann Elitloppet. 

– Sammantaget och efter rådande omständigheter så är vi mycket nöjda med årets Elitloppshelg. Men till nästa år hoppas vi innerligt att Solvalla, alla aktiva och Solvallapubliken åter får den stora folkfest den här helgen förtjänar att vara, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG. 

Nytt V75-rekord på söndagen

Vad gäller det totala spelandet under Elitloppshelgen landade omsättningen på 397,9 miljoner på atg.se. Rekordet på 410,1 miljoner från helgen 2018 står därmed kvar. 

Söndagens V75-omgång omsatte 96 584 723 miljoner. Vilket är en ny rekordsiffra. 

– Som alla andra så saknade vi verkligen publikfesten på Solvalla. Men vi gläds över att den klassiska elitloppshelgen gick att genomföra på ett bra sätt och att spel på hästar just nu är hetare än någonsin, säger Katarina Widman.