Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elitloppskandidaten återvänder hem

Next Direction återvänder hem till FinlandFoto: TR MEDIA
One Direction och Iikka NurmonenFoto: Jenny Rehnman www.jrehnman.se / JENNY REHNMAN jrehnman.se

En sjätteplats i förra årets Elitlopp. Men i årets tävling kommer hästen Next Direction inte delta.

Istället finns det förhoppningar på starter i Finland.

I förra årets Elitlopp räckte hästen Next Directions prestation till en sjätteplats i finalen. Kusken Iikka Nurmonen har under 2020 startat sjuåringen i tre lopp i Sverige. Han inledde med att vinna Guldbjörken för att sedan sluta på en fjärdeplats i Paralympiatravet. Senaste gången som Next Direction sågs i ett lopp på svensk mark var i Meadows Roads lopp på Solvalla där en biljett i Elitloppet låg i potten. Då slutade han fyra. Nu har kretsen kring hästen beslutat att vända hem till Finland med honom.

Förhoppningar att starta i Finland

I Finland finns förhoppningar på att starta honom i Kymi Grand Prix 27 juni.

– Får vi en inbjudan dit kommer han att starta där, men då blir det ingen start i Suur-Hollola eftersom tre lopp på åtta dagar blir för tufft, säger tränaren Timo Hulkkonen till finska Ilta-Sanomat.

Timo Hulkkonen menar också på att Next Direction inte är på topp efter loppet senast på Solvalla.

– Även om han skulle ha bjudits in till Elitloppet redan innan starten på Solvalla skulle han inte ha varit med i loppet med tanke på att han inte är helt på topp. Det viktiga för oss är att han blir helt återställd, säger Timo Hulkkonen till Ilta-Sanomat.

Next Direction har vunnit 16 av 46 starter och sprungit in motsvarande 4.676.601 kronor.