Elitloppshästen fick drömspår i Hugo Åbergs

Very Kronos
Foto: LJ / TR Media

Startfältet till Hugo Åbergs Memorial är klart.

Under tisdagskvällen skedde lottningen och Svante Båths Very Kronos var den stora vinnaren.

På tisdag är det dags för Jägersros stora travfest, Hugo Åbergs Memorial. Loppet är det största som körs på Jägersro och avgörs över 1609 meter. Vinstsumman är passande nog satt till 1.609.000 kronor. Lottningen till årets upplaga är genomförd och det står klart att Elitloppsdeltagaren Hickothepooh fick den sista platsen i fältet.

– Hickothepooh har utvecklats enormt det senaste halvåret och svarat för flera topplopp mot den yppersta eliten, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro i ett pressmeddelande.

Den norske hästen skrällde i det finska storloppet Finlandia-Ajo och fick i och med den segern delta i Elitloppet. I början på juli vann hästen Ulf Thoresen Grand International före Gareth Boko som även han deltar i loppet på tisdag.

”Han kommer gå med maximal balans”

Hickothepooh tränas i Norge av Trond Andersen. Kristian Malmin som finns med i stallet var lyrisk när deras succéhäst fick inbjudan.

– Vi är jättestolta att få vara med och hästen är i form. Givetvis kommer han att gå med maximal balans, så vi ser verkligen fram mot Åbergs, sa Malmin efter beskedet. 

Loppet ser på förhand väldigt öppet ut men om man ska peka ut någon innan loppet så är det Very Kronos som är den stora vinnaren. Från spår åtta i Elitloppet fick Erik Adielsson aldrig riktigt chansen, men den här gången ser det passande ut. Efter lottningen står det klart att hingsten lottades till spår 2 bakom startbilen, ett fint läge för den starsnabba hästen. 

Hugo Åbergs Memorial

1. Who’s Who – Pasi Aikio

2. Very Kronos – Svante Båth

3. Night Brodde – Conrad Lugauer

4. Upstate Face – Adrian Kolgjini

5. Calle Crown – Tomas Malmqvist

6. Gareth Boko – Jerry Riordan

7. Alrajah One – Alessandro Gocciadoro

8. Cokstile – Mattia Orlando

9. Cyber Lane – Johan Untersteiner

10. Hickothepooh – Trond Andersen

1 609 meter autostart