Royal Fighter och Jennifer Tillman vid segern i Meadow Roads lopp. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75
Royal Fighter och Jennifer Tillman vid segern i Meadow Roads lopp. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

Elitloppsgeneralen: "Han var spektakulär"

Publicerad

Per K Eriksson­-tränade Royal Fighter chockade travpubliken genom att vinna på supertiden 1.09,8 på Solvalla under onsdagen. Jennifer Tillman som körde var rörd efteråt.

Nu är det många som vill se Varenne­-sonen i Elitloppet.

– Han var spektakulär, säger Elitloppsgeneralen Markus Myron.

För två år sedan var Royal Fighter en nyttig pengaplockare i vardagslopp och även på V75. Han vann dock inte så ofta. Det senaste året har det lossnat rejält för honom och man kan nog kalla sjuåringen för en B.B.S.Sugarlight i miniatyr.

"Bjud in - eller lägg ner allt"

Trav-twitter kokade över i går och budskapet var tydligt: bjud in Royal Fighter till Elitloppet.

Pär Pergenius, hästskötare till flera stjärnor hos Daniel Redén skriver:

”Om inte Royal Fighter bjuds in då kan dom lägga ner alltihopa. #formärenfärskvara”

Han får medhåll av innovatören och hästägaren Egon Håkansson:

”Svensk V75-­häst, kanon som vi känner med en härlig tjej i Elitloppet! Hur kan man tveka? Publikfavorit!”

Ålandsstationerade Anders Holmberg fokuserar även han på att det är en tjej som kör hästen:

”Elitloppet nästa för Royal Fighter. Enda kvinnan i startfältet. Vilken pr­kupp. SJÄLVKLART ska en inbjudan komma.”

”Jättebra ambassadör”

Senast en kvinna körde Elitloppet var 1996 då Helen A Johansson satt upp bakom självaste Ina Scot.

– Det häftiga med travsporten är ju bland annat att kvinnor och män, unga som gamla, kan tävla på samma villkor och Jennifer är en jättebra ambassadör för travsporten tycker jag, säger Markus Myron.

Att ekipaget är populärt har inte undgått sportchefen.

– Det upptäckte jag väldigt snabbt på internet. Det är nog den prestationen av icke inbjudna som omedelbart väckt mest intresse. Det är ett färgstarkt ekipage.

Besked dröjer

I V86 Direkt meddelade Per K Eriksson att han vid en inbjudan kommer att tacka ja till Elitloppet om allt ser bra ut med hästen efter loppet. Ett eventuellt samtal från Myron kommer dock att dröja.

– Royal Fighter var jättebra, det går ju inte att säga något annat, vi håller ändå fast vid att avvakta till lördag. Det är grundplanen, avslutar Myron.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag