Han är en topphäst utöver det vanliga

Publicerad

LÖRDAG

Gävle, 19 maj

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.19 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1

V75 – del 2 

Bästa spikarna

V75-3: 3 Global Unprotectded

Har radat upp fyra raka segrar i år och blir bara bättre och bättre för varje start. Läget är fint och vi tror att Magnus Jakobsson har bra chans att komma till ledningen. I den positionen ska det vara en jättebra segerchans.

V75-6: 3 Twister Bi

Har ju flera gånger visat att han är en topphäst utöver det vanliga. Med bara två veckor kvar till Elitloppet och en fribiljett dit i potten skulle det inte förvåna om han är så pass bra i ordning att han vinner direkt efter uppehåll.

V75-7: 7 Disco Volante

Imponerade senast då han vann på 1.11,0 på en bana som inte tillhör de snabbaste i landet. Nu aviserar man dessutom skoryck och vi har en känsla av att Disco Volante kan springa rysligt fort över distansen på en bra dag.

Spetsdragen

V75-2: 4 Divine

Stoet har matchats mot detta lopp och man aviserar att det blir laddning mot ledningen och att hon ska kunna mellan 1.12,5-1.13.0. Stämmer det är hon intressant...

V75-5: 4 Angle of Attack

Hästen är ju erkänt startsnabb och från det här läget ska det mycket till för att han ska missa ledningen. Han gav ett bra formbesked senast och leder garanterat länge.

Skrällbuden

V75-4: 12 Brenne Brakar

Blir knappast favorit i loppet från tillägg. Men hästen har riktigt bra form för dagen och skulle han sköta sig hela loppet blir vi inte förvånade om han rundar alla.

V75-5: 9 Juvels Boy

En häst som kan avsluta vasst och det faktum att han gör debut i Björn Goops regi gör honom inte mindre intressant.

Tänk på att ...

V75-1: 2 Gizmo de Veluwe

Han vann på en 1.13-tid på distansen näst senast och med tanke på den vassa avslutningen senast är formen knappast sämre nu. Från ett bra läge måste han streckas tidigt.

V75-4: 8 Nordby Fröy

Har mött och slagit Vollanfaks i de senaste starterna och galoppen senast sätter vi på oturskontot. En allround häst som kan bli svår att hämta in tillägg på!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag