Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
 Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Elitloppet i fara
för Propulsion?

Publicerad

Elitloppsfyran från ifjol, Propulsion, stod för en svag insats i helgen.

Det kan röra sig om en sjukdom, och då är årets upplaga av Elitloppet i fara för stjärnhästen.

– Han hostade efteråt, vilket tyder på att han är sjuk, säger Redén till Travronden.

Propulsion är en av de allra bästa hästarna på svensk mark.

Den Redén-tränade amerikanen kom fyra i Elitloppet förra året, och följde upp det med att rada upp imponerade insatser under sommaren.

"Gick inte att känna igen"

Det blev seger i både Norrbottens Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial. Under söndagen blev han tvåa i det finska storloppet Finlandia Ajo, men rapporterna efter loppet var inte lika positiva som placeringen i loppet. 

 – Hästen gick inte att känna igen i dag. Han var visserligen pigg och glad i boxen, åt som han skulle och så vidare. Däremot i värmningen var han loj, inte alls som på Umåker senast. Jag försökte väcka upp honom i lite snabbare farter, men fick inget direkt svar, säger Daniel Redén till Travronden.

Det stora målet för Propulsion är Elitloppet. Men nu kan storloppet på Solvalla, sista helgen i maj, vara i fara. 

 – Han hostade efteråt, vilket tyder på att han är sjuk. Det som däremot gör att jag börjar grubbla, är att hästen hade väldigt låg puls. Jag börjar undra om det inte är så att han är så pass klok, att han lade märke till att han inte var på topp i dag, och att han därför inte tog ut sig. Jag hoppas att det är så.

Var riktigt bra

Redén ville dock även hylla Finlandia Ajo-vinnaren D.D.'s Hitman – som vann på knock.  

 – Samtidigt vill jag säga att vinnaren var riktigt bra. Insatsen D.D.'s Hitman gör är stark, men jag är som sagt inte helt nöjd med min häst, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag