Elissa, 27, i koma efter otäckt fall

Elissa Meredith.
Foto: Privat / Facebook

Jockeyn Elissa Meredith, 27, ligger i koma efter måndagens otäcka fall. 

Det var då hon och hästen Starlink gick omkull på en galoppbana i Australien. 

– De kommande 24 timmarna kommer att ge oss mer information, säger hennes arbetsgivare Clint Lundholm enligt Herald Sun.   

Det har varit några mörka dygn för den australienska galoppsporten. 

I söndags föll den 24-åriga jockeyn Leah Kilner av mitt under pågående lopp och försattes i koma. Dagen därpå var olyckan framme igen. Då var det jockeytalangen Elissa Meredith gick omkull med sin häst under tävlingarna norr om Sydney.

Nu ligger även hon i konstgjord koma, tillståndet ska enligt sjukhuset ha stabiliserat och de undersöker hennes tillstånd vidare. 

”Lät inte så bra i går”

Det var i det femte loppet på galoppbanan i Gunnedah som Elissa Meredith drogs omkull när ekipaget låg i slutet av fältet, men mellan hästar. De två kvarvarande loppen under tävlingsdagen ställdes in. 

Jockeyns arbetsgivare tillika tränaren Clint Lundholm lämnar under tisdagen nya besked kring hennes tillstånd. 

– Hennes tillstånd har förbättrats och de kommande 24 timmarna kommer att ge oss mer information, säger han enligt Herald Sun och tillägger:

– Det lät inte så bra i går men de här nyheterna om att hon är på bättringsvägen har verkligen lättat upp stämningen hos vårt team under morgonen. Vi håller tummarna och hoppas att läget blir ännu bättre det kommande dygnet.