Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elin Gustafsson, 38: ”Kan vara vaken i tre dygn...”

Foto: TR Media/Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Foto: TR Media/KANAL 75

Elin Gustafsson var iblandad i den otäcka olyckan på Bergsåker 10 mars 2016.

Sedan dess har hon levt med tuff smärta. 

– När jag får den tunga värken är det otroligt tungt. Jag kan vara vaken i tre dygn, säger hon, i en intervju med trav365.

Elin Gustafsson syns alltmer i travsändningarna från ATG Live. Men det är inte helt och hållet självvalt. Hon var tidigare proffstränare i ett travstall – något hon tvingats sluta med efter den otäcka olyckan i mars 2016. 

Det var på Bergsåker som ett flertal ekipage krockade och orsakade ett intermezzo. Elin for upp i luften, och landade på nacken. 

– Jag har fått ändra hela livsstilen på något vis. Jag har fått lära mig att klara av det, från att vara van vid att bara köra på och veta att man klarar av allting. Jag får tänka om lite. Gör jag någonting fysiskt så vet jag om att jag förmodligen kommer ha värk flera dagar efteråt, det gäller hela tiden att hitta var gränserna går.

”Fick så sjukt mycket värk”

Karriären som travtränare och kusk är nu över.

– Jag provade att köra några lopp efteråt men det klarade inte nacken av, jag fick så sjukt mycket värk. Det är helt fel ställning för nacken att köra häst. Jag kommer aldrig kunna jobba 100 procent med travet igen, säger Elin Gustavsson till trav365.

Vägen tillbaka har varit lång och hon har fortfarande stora problem med smärtan. Men hon berättar i intervjun, att i perioder går det bra för henne att leva ett normalt liv, tillsamans med sambon Ulf Ohlsson. 

– Nu har jag lärt mig leva med det och jag vet vad jag klarar av. Det som är jobbigt är att man inte har något datum, då kommer det att gå över. Bryter man ett ben vet man att efter x antal veckor blir det bra. Ingen vet hur lång tid det tar innan det blir bra, om det ens någonsin blir helt bra. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!