Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efterlängtad seger för Stig H:s stjärna

MARIA HOLMÉN / TR BILDFoto: Travronden / Travronden
MARIA HOLMÉN / TR BILDFoto: Travronden / Travronden

Han hade inte vunnit ett travlopp sedan 2018. 

Men när Ego Boys Minne avgjordes under lördagen var Stig H Johanssons Diamanten bara bäst. 

– Nu satt den, rakt upp i krysset, säger expertkommentatorn Patrik Fernlund i V75 Direkt. 

Efter en fin unghästkarriär med flertalet tunga segrar tog det stopp för Diamanten. 

Hästen, som ägs av förre hockeystjärnan Peter Forsberg och hans pappa Kent Forsberg, hade inför lördagens V75-omgång inte vunnit ett travlopp sedan 2018. 

Den jobbiga sviten är nu bruten. Efter att ha kopplat greppet direkt i Ego Boys Minne på Rättviktravet hade hästen, som 2017 flyttade från Robert Bergh till Stig H Johansson, inga problem att försvara sin ledning hela vägen in i mål. 

– Det var jätteroligt. Roligt för Sara som sköter honom, roligt för Stig och roligt för ägarna. Han har haft ett jäkla oflyt och det har inte riktigt stämt. Jag hade en känsla för att det skulle gå vägen i dag, säger kusken Erik Adielsson i TV12:s sändning. 

Kört in över 7,5 miljoner

Hästen hyllades även av experterna i sändningen. 

– Det var längesedan han vann på V75. Men nu satt den, rakt upp i krysset, säger expertkommentatorn Patrik Fernlund i V75 Direkt. 

– Jag trodde på en bra insats. Han har haft tid på sig. I dag var han redo för det här. Verkligen kul för alla kring kretsen, fyller Sandra Svensson i. 

Diamanten har nu kört vunnit 24 lopp på 52 starter och totalt kört in över 7,5 miljoner kronor.