Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter stora ilskan – förbundet står fast

Foto: Malin Albinsson / TR Media / Malin Albinsson

Eric Raffin fick tre dagars avstängning och 15 000 kronor i böter för felaktigt bruk av körspö efter segern i Paralympiatravet med Delia du Pommereux. 

Ägaren Noël Lolics svar: ”Vi kommer aldrig återvända till Sverige”. 

Nu står det klart att domen står fast. 

Delia du Pommereux bjöds in till Elitloppet efter sin seger i Paralympiatravet på Åbytravet förra helgen. 

Men det ser inte ut att bli något Elitlopp för den franske stjärnhästen. 

Hästens ägare Noël Lolics var nämligen allt annat än nöjd med att Eric Raffin fick 15 000 kronor i böter och tre dagars avstängning för felaktigt bruk av körspö efter loppet. 

– Vi kommer aldrig återvända till Sverige. Jag är mycket upprörd över Eric Raffins orättvisa bestraffning. Beslutet är fattat, sa han till franska Equidia dagen efter segern.

”Gjort en korrekt bedömning”

Eric Raffin överklagade beslutet – men nu står det klart att överdomstolen fastställer Åbys måldomarnämnds beslut.

Det skriver Svensk Travsport: 

”ÖD har konstaterat att både Per Nordström och Eric Raffin drivit med en hand över axeln, vilket inte är tillåtet enligt Svensk Travsports tävlingsreglemente. Således finner ÖD att måldomarnämnden gjort en korrekt bedömning och dömt enligt påföljdsmallen.

Båda domsluten fastställs därmed. Per Nordström tilldöms böter om 10.000 kr och avstängning 210522-210528. Eric Raffin tilldöms böter om 15.000 kr och avstängning 210522-210524.

ÖD:s beslut kan inte överklagas.”