Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter överklagan – ”gul kusk” får öppna filial i Sverige igen

Foto: LJ / TR Media

I förra veckan stod det klart att Alessandro Gocciador friades från tränaransvar och från anklagelserna om att ha skadat sportens anseende. Nu står det klart att Gocciadoro fått sin förfrågan om filialverksamhet i Sverige godkänd. Det rapporterar travronden. 

Det har stormats rejält runt Alessandro Gocciadoro de senaste månaderna. I maj dömdes han till sex månaders körförbud och en månads anmälningsförbud av Svensk Travsport. Italienaren blev också av med rätten att stalla upp hästar i Sverige.

Ansökan godkänd av Svensk Travsport

Domen gällande körförbudet och anmälningsförbudet revs upp av en enig Överdomstol i förra veckan – och i samma veva valde stall Gocciadoro att ansöka om nytt godkännande av filialverksamhet, för att kunna ha en del av sina hästar stationerade i Sverige. Den ansökan har nu behandlats av Svensk Travsport. Något som förbundet nu har valt att godkänna.

– Vi är givetvis väldigt glada över beslutet som Svensk Travsport nu tagit. Vi får se vilken omfattning det kommer bli på filialen och när Alessandro kommer börja skicka hästar till Sverige. Men det här var ett positivt besked, säger Alessandro Gocciadoros ombud Jesper Arvenberg till Travronden.

”Får se om det är aktuellt att yrka på skadestånd”

Alessandro Gocciadoro har i och med förbudet inte kunnat tävla i Sverige på ungefär 1,5 månad. Något som hans ombud Jesper Arvenberg menar på har skadat Gocciadoros verksamhet enormt.

– En sak är säker och det är att Svensk Travsports beslut, både gällande körförbudet, anmälningsförbudet, och indraget godkännande av filialverksamhet, har åsamkat Alessandro Gocciadoros verksamhet stor skada. Sedan får vi se om det blir aktuellt med att yrka på skadeståndskrav gentemot Svensk Travsport. Vi har tagit en fråga i taget och får återkomma kring det. Men i dag får vi vara nöjda med att Alessandro återigen är fri att tävla i Sverige, säger Arvenberg.