Foto: / KANAL75
 Foto: / KANAL75

Efter olyckan: "Jag vill be om ursäkt"

Publicerad

Under förra veckan inträffade en olycka på Umåkers travbana. 

Polisen misstänkte direkt rattfylleri.

Nu väljer föraren, John Östman, att träda fram.

– I vår bubbla vet alla redan om att det var jag och det går inte att få det ogjort, säger han till Travronden.

En olycka inträffade på Umåkers stallbacke förra veckan. Det blev ett stort räddningspådrag när en bil körde in i ett betongfundament. Man fick ta av taget på bilen för att få ut föraren som körde. Senare framkom det att det rörde sig om misstänkte rattfylleri. 

I en intervju med Travronden väljer föraren, John Östman, den professionella travtränaren, att träda fram. 

– I vår bubbla vet alla redan om att det var jag och det går inte att få det ogjort, säger han till tidningen. 

Ber om ursäkt 

John Östmans sviter efter olyckan blev en punkterad lunga och ett brott på revbenen. Men han mår än sämre mentalt efter olyckan. Nu vill han be om ursäkt. 

– Jag vill be om ursäkt för att det här ger svarta rubriken till travsporten. Jag gjorde en väldigt dum grej och det ska inte travsporten stå till svars för, säger han. 

"Väldigt stort misstag" 

Östman berättar vidare att han inte vet hur mycket alkohol han hade i blodet när han satte sig i bilen. Nu har han en rättslig process framför sig och han är beredd att ta på sig sitt straff. 

För att gå vidare efter olyckan har han valt att ta professionell hjälp. 

– Det här var ett enskilt, väldigt stort misstag. Men gör man ett sådant misstag är det något som inte är helt bra och därför har jag sökt hjälp, säger han. 

Ett känt problem 

Att alkohol är ett problem inom travet har det pratats om i många år. John Östman berättar vidare att han ser positivt på att det inför varje tävlingsdag utförs alkotester och regelbundna drogtester. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag