Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter hårda brytningen – Reijo tillbaka på Stora Alby

Foto: SUVAD MRKONJIC
Foto: NILS PETTER NILSSON

Efter 35 år tillsammans på toppen gick Stig H Johansson och Reijo Liljendahl skilda vägar 2013 i en uppmärksammad jobbskilsmässa. 

Nu återvänder Reijo till Stig H:s klassiska Stora Alby.

– Det här beslutet har växt fram under hösten, säger Reijo Liljendahl till Travronden. 

2013, och efter 35 år tillsammans valde Reijo Liljendahl att sluta jobba hos Stig H Johansson.

Men nu är Liljendahl tillbaka. Inte som förstaman som under alla åren med Stig H som chef utan Reijo blir egen proffstränare på den gamla gården. Sulkysport rapporterar under onsdagskvällen att han lämnar Julmyra för Stora Alby. Flytten sker först den 31 januari. Antalet boxplatser är hittills inte klart.

– Att jag dragit ned i antalet hästar beror helt enkelt på att det är svårt att hitta kompetent personal i branschen. De som är kompetenta och duktiga bär alldeles för stor börda. Dessutom blir jag inte yngre heller. Jag kände att vi behövde göra något drastiskt och det här beslutet har växt fram under hösten, säger Reijo Liljendahl till Travronden. 

Reijo Liljendahls hästar har, fram till onsdagens tävlingar på Solvalla, sprungit hem 6,4 miljoner kronor.

– Det är fina siffror med tanke på antalet hästar vi haft. Mitt mål är att nå framgångar, men framför allt vill jag kunna ge hästarna den omvårdnad de behöver. Hästarnas välmående är alltid det viktigaste för mig och när hästarna mår bra presterar de också bra.

Stig H Johansson har de sista åren haft en mindre egen tränarverksamhet efter att under flera årtionden varit svensk travsports starkast lysande stjärna.