Örjan Kihlström, årets kusk 2015, hyllas av krönikören Fredrik Edholm. Foto: Edvin Kihlström
Örjan Kihlström, årets kusk 2015, hyllas av krönikören Fredrik Edholm. Foto: Edvin Kihlström

Edholm: Segeraptiten tycks aldrig minska

Publicerad

SOLVALLA. En elvaåring – Spring Erom – slog till och skrällvann Gulddivisionens final på Solvalla i går.

I sulkyn satt Örjan Kihlström, som hyllades som Årets Kusk på travgalan under fredagkvällen och hans segeraptit tycks aldrig minska. 

Tränare till Spring Erom är Dan Widegren, Halmstad, som sken som en sol i det dystra vintervädret på Solvalla efter det att Spring Erom slagit klorna i Candor Hall kort före mål.

– Jag vet att han står i ett högt odds, men jag är ändå inte lika förvånad som spelarna verkar vara. Han har känts väldigt fin den senaste tiden och jag var övertygad om att han skulle prestera en vass insats i dag, sade Widegren.

Faktum är att Spring Erom vann sitt första V75-lopp som fyraåring 2009. Nu sju år senare fortsätter han att leverera i högsta klassen.

 

Örjan Kihlström bidade sin tid i tredje par utvändigt. I slutkurvan sattes attacken in och tätparet On Hold och Ed You såg slitna ut och var ett enkelt byte. Det var istället Candor Hall (andra ytter) som utgjorde det svåraste hotet innan segern var i hamn.

– Han är jättefin att köra. Jag har kört honom förut men tycker att han kändes bättre i dag, menade Kihlström.

Som prisades som Årets Kusk på travgalan i fredags och det är svårt att inte imponeras av Kihlströms förmåga att ta sig fram i travloppen.

Örjan Kihlström är ju också ordinarie kusk på Delicious U.S. som tog hem den allra tyngsta titeln på travgalan – Årets Häst.

 

Spår fem i voltstart var ett moment som skulle innebära problem för Neon Face i SHL-loppet, tillika V75 Champions för de segerrikaste kuskar på V75 under fjolåret. Men skicklige Torbjörn Jansson lotsade iväg henne på ett stabil sätt och väl i ledningen var hon omutlig som en skrällvinnare. Spets och hemmaplan är hennes favoritrecept.

– Jag valde att hålla ett tempo som jag trodde att hon skulle klara av och den här gången blev det rätt, sade Torbjörn Jansson och fortsatte:

– Jag tror att jag har kört det här loppet i 30 år men har aldrig lyckats vinna det. Det här var en jättekul seger för mig.

Torbjörn Jansson är en säker driver som har vunnit det mesta man kan vinna i Sverige.

 

Halmstad hade en bra dag och tre av finalvinnarna kom därifrån. Peter Untersteiner misslyckades med sina egna uppsittningar, men däremot så lånade han ut Jetset till Oskar J Andersson i ett lärlingslopp. Och för dagen känns det som att Oskar vinner med "allt" han rör vid.

– Jag fick köra en väldigt bra häst och då blir allt så mycket enklare. Jag vet att det inte går att behålla den segerprocent jag inlett året med, men jag tror ändå att jag kan snygga till siffrorna ännu mera det här säsongen.

Det gäller inte bara att ha tur och få bra hästar.

Man ska göra jobbet i sulkyn också.

Och det gör Oskar med bravur!

 

Michelangelo Ås var på jakt efter femte raka segern i Robert Berghs regi och lyckades väl. Från spår elva hittade Bergh andra par utvändigt och segern togs mer eller mindre plikskydigt närmast före positive storskrällen Abole All Ås.

– 1.13,5 första varvet passade oss perfekt och det är sådant här flyt man behöver för attt vinna från bakspår, sade segerkusken.

Frågan är dock om inte stallkamraten Officer C.D. vinner loppet utan att ha blivit störd till galopp i första sväng?

Den pållen visar verkligen kanonform!

Tre heta snackisar

V75 Boost

Ingen som har lite koll på trav har väl undgått att V75 Boost såg dagens ljus i går. Utfallet blev att ett par system med fem rätt fick riktigt bra betalt.

 

Elitloppsdeltagande från USA

I går släppte Solvalla nyheten att man gjort klart med flyg från USA till Elitloppshelgen. Med i satsningen är Benders (sponsor till Elitloppet 2016) och ett plan som rymmer nio hästar ska fyllas med hästar som ska sätta extra färg på loppen.

 

Guldhjälmen

Björn Goop meddelade på Travgalan att guldhjälmen som han prenumererat på kommer att för alltid sitta på hans huvud.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag