Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Edholm: Miljondragen du inte får missa i dag

Foto: Malin Albinsson / TR Media

V75 går på Jägersro – en bana som brukar bjuda på många spetsvinnare.

Men jag går emot logiken och spikar en häst från bakspår…

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Redaktionens Stora V75-system

Jag är nämligen riktigt förtjust i 9 Farlander Am (V75-5). Han imponerade gång efter annan i fjol och insatsen efter galopp i comebacken gick inte att klaga på. Och det GÅR att vinna lopp bakifrån på Jägersro. I synnerhet över lång distans vilket är fallet i Farlanders Ams lopp. Jag tror att han är segermogen med lopp i kroppen och ser det som ett bra spikförslag och även tränaren Johan Svensson låter nöjd inför uppgiften:

– Hästens galopp var lite oväntad då det bara var tre hästar på volten. Han var sugen på att tävla igen och det blev galopp och han var lite överladdad helt enkelt. Han känns dunderfin efteråt och jag tycker att han känns starkare i år. Jag ska prata med kusken om vi ska köra med open-eye-huvudlag eller inte. Annars blir det barfota runt om och amerikansk vagn, säger Johan Svensson.

V75-experten: Tre hästar du inte får missa

Jag lyfter fram tre mindre streckade hästar som bör bevakas noga. 

5 Mystic Mom (V75-1) räds inte motståndet om han vaknat på rätt sida.

9 Filip Winner (V75-3) var rejäl trots förlusten senast och tillhör de bästa hästarna i loppet och kan vinna med minsta klaff. 

Avslutningsvis åker även 9 Rackham (V75-6) med på kupongen. Har lopp i kroppen och mötte Hail Mary ett par gånger i fjol. Riktigt så bra är inte det här gänget…

ANNONS: Spela med Expressens experter

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Redaktionens Stora V75-system

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Premiumsystemet

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Chanssystemet